Sendvič sa humusom, avokadom i krastavcem

Da li često otvorite frižider i stojite ispred razmišljajući šta biste mogli da spremite za večeru? Tražite ideju za lagan, brz obrok čija vam priprema ne oduzima puno vremena ali vam ništa ne pada na pamet? Rešenje je vrlo prosto ali ono leži u igranju sa sastojcima. Oprobajte se u pripremi nečeg novog, zanimljivog, što će prošarati uglavnom monoton večernji meni! Najpre koristite hleb za sendvič od raznih vrste brašna (heljdino, raženo, integralno..) jer svaki ima različitu nutritivnu vrednost a pre svega drugačiji ukus i doživljaj. Ubacite voće u salatu zajedno sa povrćem i umutite interesantan dresing koristeći sastojke koje ranije niste. Na kraju, igrajte se sa domaćim namazima jer se tu krije najveća maštarija. Jednostavno, ne budite rob konvencionalnog – budite slobodni i kreativni!

Ukoliko zaista ne možete u trenutku da pronađete inspiraciju za vaše malo kulinarsko-umetničko delo, predstavljamo vam jedan proveren recept za sendvič. Njegova priprema traje svega 3 minuta, ALI samo ako ste prethodno napravili naš domaći humus. Da, da, dobro ste nas razumeli. Dakle za ovaj recept, potrebno je da pročitate naš prethodni post, napravite humus od graška i rukole, namažete ga na hleb i dodate kao toping sveže sastojke koje predlažemo.

Ne mislite da je ovo nešto komplikovano i zahtevno, naprotiv. Najbolje od svega je što kada jednom napravite ovaj humus, možete da ga držite u staklenoj teglici u frižideru do 5 dana. Eto vama sjajne opcije za večeru tokom cele nedelje! Ukoliko vam se recept svidi koliko i nama, verujte da ćete jesti ovaj sendvič i za doručak, užinu, pa ćete ga čak i na posao nositi.

Sastojci
– 2 parčeta integralnog hleba
– 2 kašike humusa od graška i rukole
– 1 krastavac
– 1/2 avokada
– 1 šaka rukole ICEBERG SALAT CENTRA
– prstohvat crnog susama (za dekoraciju)

Uputstvo za pripremu
1. Namažite humus od graška i rukole na parčićice integralnog hleba.
2. Preko njega poslažite kriške avokada, a potom kolutove krastavca. Pospite crnim susamom.
3. Uz sendvič servirajte šaku rukole.

Napišite nam u komentarima kako je vaš sendvič sa domaćim humusom, avokadom i krastavcem uspeo i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijali najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Tatjana Popović, Totally Wellness

Jel ste pročitali naš predlog za sendvič sa jajetom na oko i dimljenim lososom? Eto još jedne sjajne ideje za večeru.

Sendvič sa avokadom, humusum i krastavcem

1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *