5 beauty problema na egzotičnim destinacijama

Tokom cele godine tu i tamo iskoči neka lepa slika sa neke egzotične destinacije – sunce, more, palme… divota!

Pomislimo – joooj, kako bismo bili tamo sad.

Ipak, ima to i svoju drugu stranu medlje, baš kao i leto u gradu – velike vrućine i vlagu koja pravi haos od života, osećaja u sopstvenoj koži i kose.

Ništa to nije različito ni kod nas i ne morate otputovati na Bali ili u Singapur da biste iskusili sve negativne stvari koje donosi prevelika vrućina – evo sam što nije krenula i iako sve deluje drugačije, odjednom će nas uhvatiti tim teškim osećajem koji pravi, tek da pokaže da ne može sve biti lepo kao letnje zore i noći.

Ovih nekoliko problema koje retko ko pominje znaju da naprave pravi haos, ali imaju i svoje rešenje – zato pažljivo čitajte :

1. Na velikoj vrućini i vlažnosti je velika šansa da se lice “ošugavi” posebno ako ste često našminkani – prosto jer se znojimo i osetljive kože reaguju drugačije. Kao i kad sam bila na Baliju, sad posle Singapura sam se vratila sa groznom kožom i upalama, a slična priča zna da se dogodi i na moru ili posle mora.

REŠENJE je u pravilnom i neagresivnom čišćenju sve vreme puta i tokom leta, redovnoj hidrataciji i lokalnoj pomoći na upaljenim delovima u vidu antibiotk krema ili Flogocida. Ništa agresivno, prejako, nikakvo čačkanje, samo prilagođena nega i ignorisanje upala dok se ne smire. Aktivni kiseonik takođe može biti odličan saveznik, posebno i za one kojima se isti problem javi na leđima.

2. Otečenost i umor koji su povezani sa toplotom i vlažnošću su moj broj 1 pakao leta.

REŠENJE su uvek laganija ishrana, uz voće i povrće i izbegavanje svega teškog i prerađenog, mnogo tečnosti i kretanja, a bogami neizostavne su i neke biljne mešavine ili suplementi koji ublažavaju ovaj problem (poput Diurerbe Forte ESI). Limfne drenaže i presoterapija umeju biti velika olakšica kada imamo tu mogućnosti i mene spašavaju iz godine u godinu. Hladan tuš je uvek dobrodošao.

3. Nemoguća kosa koja naprosto neće da izgleda kako vi želite jer se ućeba od vlage i znoja.

REŠENJE je u uljima za kosu koja će je smiriti (mene je spasilo Kerastase Elixir) i u zanimljivim načinima da je stilizujete i zdržite udobnost – šnalice, riblja kost, popularne gumice i trake. Ako kosa neće da sarađuje sa vama, bolje nađite alternative nego da se osećate loše gurajući svoje.

4. Vrućina i onaj grozni osećaj kože uz kožu kada leti nosite haljinu i sedite u autobusu ili negde gde je toplo.

REŠENJE – ja sam otkrila pre 2 godine nešto sjajno u HM-u: nešto oput dužeg donjeg veša, kao biciklistički što se obuće i kreira 2 u 1 efekat: smanjuje taj pretopli osećaj i znojenje, i čini da možete da sedite opuštenije jer vam neće pravi veš proviriti čak i ako nosite kraće. Plus, sve haljine i stvari koje su providne čini neprovidnim jer postoji u bež nijansi.

5. Nemogućnost mazanja mleka za telo jer vam se sve čini suvišnim je odličan izgovor da isprobate uljane kupke koje ne zahtevaju mazanje posle i smanjuju vreme spremanja. Jedna od finijih stvari je što, ukoliko se ipak namažete posle, koža nekako još blistavije izgleda sa njima jer je nahranjena.

I sad kad sam krenula da pišem sam shvatila da bih mogla da nastavim ovako u nedogled ali nije ideja bila da se žalimo na leto. Naprotiv, čekamo ga spremne i širom otvorenih ruku samo uz ovih par podešavanja.

Šta vas spašava leti – koji su to trikovi koje primenjujete u gradu ili na toplim destinacijama?

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Da li ste pročitali kojim se cakama Tamara vodi kako bi se osećala bolje posle praznika?

5 beauty saveta

26

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *