Kako da izgledate dobro posle praznika?

Svake godine nakon praznika, koji god da su, je ista priča kod velikog broja nas: nabacimo koji kilogram, teže se vraćamo u normalu i radne aktivnosti, a umesto da budemo blistavi i puni elana nekad se osećamo još gore nego pre praznika iako smo odmarali!

E pa ne i ovaj put!

Ako se osećate slično, ovih par stvari PROVERENO POMAŽU!

Vikend je pred nama, idealna prilika da iskoristimo vreme za sebe:

1. Pokrenite se! Jer čak i ako ste putovali i konstantno bili u pokretu, to opet znači ispadanje iz neke uobičajene rutine, a samim tim i malo ulenjivanja po pitanju redovnih obaveza, treninga i pravljenja prostora za ono “mrzi me sve”. Rešenje je jednostavno iako nije lako: 1, 2, 3, 4, 5 i trk na trening ili neku brzu šetnju, tek da se pokrene energija i “pozitivna spirala” za ostale stvari koje slede.

2. Detox iznutra i spolja – jer osim ako ste Janka Budimir sva je prilika da ste za praznike jeli i pili više nego što treba ( ja sigurno jesam jer se to ne propušta za praznike pa i po cenu malo mučenja posle 😀 ). Prvo na čemu se to primeti je koža u smislu pojačane suvoće ili pak promena u vidu bubuljica i nečistijeg tena ičuvena otečenost koju često pominjem i ne volim. Mnogo voća i povrća, čajevi i dosta vode mi već u jednom danu poprave osećaj, baš kao što piling, adekvatna maska za lice i nega urade za kožu. Ako je suvoća kože ta koja pokazuje da se prethodnih dana malo manje spavalo i lošije hranilo i pilo, onda je rešenje u hidratantnim maskicama (Alverde sheet maska Hydro complex je jedna od povoljnijih koje daju baš lep efekat) i 2-3 sloja kreme kako se koji upije odmah posle. Ako se pojavi pak koja bubuljica, nakon pilinga i maske najbolji efekat daje Flogocid mast koja se namaže na samu promenu u tačkici pa se nakon utrljavanja može naneti krema.

3. Masaža ili samomasaža je nešto što me instant učini da se osetim bolje. Ne moram mnogo da objašnjavam benefite jer ih svi dobro znamo i osetimo. Ako ste u mogućnosti, priuštite sebi profesionalnu masažu, a ako ne, ne dajte da vas nedostatak vremena ili budžeta spreči da se osetite bolje – ima dosta tutorijala na netu kako možete i sami uraditi drenažu lica i tela ako je potrebno.

4. Doterajte se – ovo posebno važi ako ste praznike proveli kod kuće i u trenerci jer koliko god bilo prijatno i opuštajuće nekada bude podsticajno da samo tako nastavimo, a kad smo u staroj udobnoj trenerci i bez šminke nije baš da nas to asocira na povratak u akciju posla ili dobrog osećaja.

Ipak, nema ništa gore nego kada se posle praznika ako ste od onih koji su malo preterali sa opuštanjem, odjednom naterate da nosite najužu haljinu i previsoke štikle. Nije uvek najprijatniji prelaz. Nađite neko međurešenje – da budete doterane i da vam je u tome udobno, zato su izmislili lepršave haljine.

I za kraj – čak i ako niste bili disciplinovani za praznike kako ste inače, ne razbijajte glavu oko toga. Jer realno praznici i služe za uživanje i opuštanje, a ništa što se brzo naruši ne može biti nešto za šta je mnogo vremena potrebno da se sredi, tako da bez brige.

Samo se što pre pokrenite i već posle 2 dana: kao novi!

Koji su vaši trikovi za brz oporavak i dobar osećaj nakon većeg opuštanja tokom praznika i odmora?

Ako i posle ovog tekta ne možete da se pokrenete, pročitajte Tamarine predloge kako da se motivišete da vodite računa o sebi?

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Kako da izgledate dobro posle praznika? Tamara Ćosić

22

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *