Jelena Popović – Bujić, Iceberg Salat Centar u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2022

  • Jelena Popović – Bujić, Iceberg Salat Centar, predstavnica Republike Srbije bila je jedna od 50 finalista za prestižno priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ 2022
  • Gaston Taratuta, Aleph, proglašen je za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2022

U četvrtak, 9. juna u Monte Karlu, Gaston Taratuta, osnivač i CEO kompanije Aleph proglašen je EY Svetskim Preduzetnikom za 2022. godinu na jedinstvenoj, svečanoj ceremoniji. Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu, našlo se 50 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 41 zemlje.

Našu zemlju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine predstavljala je Jelena Popović – Bujić, CEO kompanije Iceberg Salat Centar, koja je ponela nacionalno priznanje EY Preduzetnik godine u našoj zemlji u februaru mesecu kada je obeležen i jubilej – desetogodišnjica postojanja ovog Programa u Republici Srbiji.  Jelena Popović – Bujić, je u konkurenciji od 34 kandidata koji stoje ispred 28 kompanija, izabrana od strane nezavisnog žirija.

Kompanija Iceberg Salat Centar je osnovana je 1990. godine kako bi proizvodila Iceberg salatu, koja se do tada nije gajila u Srbiji. Danas se bavi uzgojem svih vrsta salata, kao i preradom i distribucijom 180 artikala iz segmenta povrća i voća. Kompaniju je osnovao gospodin Popović, a danas je vodi njegova ćerka, Jelena Popović-Bujić.

„U godini jubileja, kada obeležavamo 10 godina programa EY Preduzetnik godine u Republici Srbiji, imali smo sjajnog predstavnika, našu Jelenu, ispred kompanije Iceberg Salat Centar. Ispred čitave delegacije, a i kompanije EY želim da se zahvalim Jeleni što je dostojno i sa ponosom predstavila kako svoju kompaniju, tako i preduzetnički duh naše zemlje.“ – izjavio Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

„Protekla nedelja u Monte Karlu, bila je jedno neverovatno iskustvo. Veliki je uspeh samo biti ovde i predstavljati našu zemlju, domaće preduzetnike i boriti se za ovo priznanje sa najboljim preduzetnicima na svetu. Sjajno je biti deo globalnog tima i razmeniti iskustva sa najboljima, a ujedno je i ohrabrujuće shvatiti da svi preduzetnici razmišljaju na isti način, kao i mi u Srbiji. Veliko hvala kompaniji EY na ovom fenomenalnom projektu koji podržava sve preduzetnike godinama unazad.“ istakla je Jelena Popović Bujić, CEO kompanije Iceberg Salat Centar.

Gaston Taratuta napravio je revoluciju u digitalnom oglašavanju kreiranjem globalne platforme za kompanije na tržištima koja su u razvoju. Veteran u prodaji i marketingu, Gaston je primetio nedostatak mogućnosti da se kompanije i oglašivači u zemljama u razvoju povežu sa najvećim svetskim digitalnim platformama kao što su Twitter, Snapchat i LinkedIn, pa je 2005. godine osnovao Internet Media Services (IMS) kako bi unapredio digitalni ekosistem u Argentini i zemljama koje su imale sličnu situaciju na tržištu. Prethodne godine, spajanjem kompanije IMS i akvizicijom sličnih kompanija, formirana je kompanija Aleph.
Danas je Aleph globalna kompanija, prisutna na 90 tržišta i čak četiri kontinenta. Gaston Taratua kontinuirano ulaže u obrazovne programe koji pomažu stanovnicima zemalja u razvoju da razviju profesionalne karijere u digitalnoj sferi. Obrazovna platforma kompanije Aleph posvećena je obuci i konekciji čak 50.000 profesionalaca za digitalno oglašavanje.

Program EY Svetski Preduzetnik godineTM koji organizuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young), slavi tradiciju preduzetničkog uspeha koji veliča inovaciju, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast, koji doprinosi izgradnji boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije EY.  Osim same dodele nagrade, program u Monte Karlu uključuje i čitav niz zanimljivih govornika, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne poslovne lidere koji su prisustvovali.

Više o ovogodišnjem nosiocu priznanja EY Svetski Preduzetnik godineTM pogledajte na: https://www.ey.com/en_gl/weoy

 O programu EY Preduzetnik godineTM

EY Preduzetnik godineTM (EY Entrepreneur Of The YearTM) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetničkom biznisu. Ovaj globalni program se razlikuje po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom, liderstvom i inovativnošću. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godineTM dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije. Program EY Preduzetnik godineTM sprovodi se na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou u više od 60 zemalja.

O kompaniji Iceberg Salat Centar

Iceberg Salat Centar je osnovan 1990. godine kako bi proizvodio Iceberg salatu, koja se do tada nije gajila u Srbiji. Danas se bavi uzgojem svih vrsta salata, kao i preradom i distribucijom 180 artikala iz segmenta povrća i voća. Kompaniju je osnovao gospodin Popović, a danas je vodi njegova ćerka, Jelena Popović-Bujić. Sa preko 120 zaposlenih, kompanija svoje proizvode prodaje McDonald’s-u, trgovinskim lancima u Srbiji i regionu, kao i renomiranim restoranima i hotelima. U cilju povećanja izvoznih kapaciteta Iceberg Salat Centar 2021. godini investira u pokretanje najsavremenije poljoprivredne proizvodnje salata na 47 hektara u Besnom Foku.

Pored standardnog povrća i voća, kompanija prodaje i organsko kroz robne marke maloprodajnih lanaca i kroz sopstveni Iceberg Organic Centar brend. Putem izuzetno snažnog kanala online prodaje, kao i portala Klub zdravih navika uz vežbe, recepte i korisne savete, kompanija već godinama promoviše i edukuje potrošače o zdravom načinu života.

klubzdravihnavika, kzn, icebergsalatcentar, isc

1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *