Čišćenje organizma na tri jednostavna načina

Pravi je trenutak da započnete čišćenje organizma, pokrenete prirodnu detoksikaciju tela i podignete nivo energije. U ovom blogu vam predstavljamo tri jednostavna načina za to.

3 načina za čišćenje organizma

1. Pokrenite prirodnu detoksikaciju jetre
Jedan od osnovnih načina za stimulisanje prirodne detoksikacije tela je uvođenje namirnica koje jačaju ovaj organ. Jetra kao najvažnija žlezda u našem organizmu ima ključnu ulogu u metabolizmu hrane i procesu detoksikacije. Zapravo u njoj se pročišćava krv i obrađuju nagomilani toksini radi uklanjanja. Bez obzira na to što jetra u velikoj meri ima sposobnost regeneracije, veoma je važno da vodite računa o njenom zdravlju. Dobra funkcija ovog organa pre svega zavisi od onoga šta jedemo i pijemo. Neke od namirnica koja unapređuju rad jetre su citrusi, zeleno lisnato povrće, bobičasto voće, špargle i brojne druge.

Smuti za detoksikaciju jetre

Sastojci
– 1 šaka listova maslačka
– 1 šaka rukole
– 1 šaka brokolija (iscepkanog na manje cvetove)
– 1 štap celera, oko 50-60 cm (seckan na manje komade)
– 1 šargarepa (seckana na manje komade)
– 1 limun (oguljen, ceo)
– ½ grejpfruta (seckan na manje komade)
– 3 dl vode

Uputstvo za pripremu
Izblendirajte sve sastojke i dobijenu smesu sipajte u veću čašu. Pijte polako.

Napitak od maslačka za čiščenje jetre

Sastojci
– 1 grejpfrut (seckan na manje komade)
– 1 Granny Smith jabuka (seckana na manje komade)
– 1 krastavac (seckan na manje komade)
– ½ limunovog soka
– 1 šaka baby spanaća
– ½ šolje listova maslačka
– 2 dl vode

Upustvo za pripremu
Sve sastojke ubacite u blender i blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture. Dobijeni napitak konzumirajte odmah po pravljenju.

2. Jedite hranu u njenom prirodnom obliku
Jesti hranu u prirodnom obliku zapravo znači isključiti Iz ishrane sve industrijski prerađene namirnice, kao što su razne grickalice, poslastice i mesne prerađevine.

Čišćenje organizma moguće je ukoliko se okrenete 100% prirodnoj hrani, kao što su povrće, voće, mahunarke, koštunjavi plodovi, bezglutenske žitarice, te organsko meso i jaja.

Osim toga pokušajte da smanjite unos namirnica sa glutenom, kao i mlečnih proizvoda, te umesto njih konzumirajte biljne varijante, poput nezaslađenog bademovog, kokosovog ili pirinčanog mleka.

Takođe, veoma je važno da u što više obroka uključite zeleno lisnato povrće kako biste omogućili telu što više nutrijenata i time povećali nivo energije.

3. Spavajte dovoljno
Kvalitetan san je takođe potreban za čišćenje organizma i stimulisanje izbacivanja štetnih materija i materija iz njega. Potrudite se da spavate najmanje sedam sati svake noći. Tokom spavanja, mozak je u stanju da popravi ćelijska oštećenja uzrokovana raznim štetnim materijama. S druge strane, ukoliko ne spavate dovoljno, verovatno ćete posegnuti za nezdravim namirnicama, poput različitih slatkiša, kako biste povećali energiju.

Za Klub Zdravih Navika: Tatjana Popović, Totally Wellness.

Ostale korisne savete možete pronaći ovde.

čišćenje organizma, klub zdravih navika, kzn, čišćenje organizma klub zdravih navika, čišćenje organizma kzn, prirodni detoks, prirodna detoksikacija, čišćenje organizma na tri načina, načini za čišćenje organizma, detoksikacija organizma, zdravlje, saveti, Iceberg Salat Centar

2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *