Čia puding sa borovnicama

U poslednje vreme u čestoj je upotrebi izraz “superhrana”. Da li znate šta je superhrana i čemu ona zapravo služi? Za sve radoznale dame, tu smo da vam objasnimo. U superhranu se svrstavaju namirnice sa lekovitim svojstvima, poput bobica, algi, semenki, granula, korenja i sl. Ove namirnice imaju velike količine nutritivnih sastojaka, kao što su vitamini, minerali i proteini, čime jačaju imunitet, a u nekim slučajevima čak pomažu pri lečenju određenih bolesti. Nabrojaćemo neke od njih: godži bobice, semenke konoplje, prah spiruline, moringe i holere, koren make, čia semenke, kokosovo ulje, ječmene i pšenične trave… Iako je superhrana uglavnom skuplja od standardne, za održavanje zdravog organizma treba pribegavati kupovini barem jedne ovakve namirnice mesečno. Treba imati u vidu da one ne mogu samostalno da čine obrok, već služe isključivo kao dodatak ishrani.

Uzimajući to u obzir, danas sa vama delimo recept za čia puding sa borovnicama. Čia semenke su posebno zanimljive jer su toliko bogate proteinima da u potpunosti predstavljaju zamenu za belance. Neverovatno se jednostavno pripremaju, termički se ne obrađuju i mogu da se kombinuju sa najrazličitijim začinima tako da svaki put ukus bude drugačiji. Probajte naš recept za čia puding sa borovnicama i budite sigurni da će ga vaši ukućani obožavati!

Sastojci
(za 2 osobe)
– 1/3 šolje čia semenki
– 5 šolja kokosovog ili bademovog mleka
– 1/2 kašičice mlevenog lana
– 1 kašika meda
– 1 šaka borovnica ICEBERG SALAT CENTRA

Uputstvo za pripremu
1. U činiji pomešajte mleko, čia semenke, lan i med.
2. Mešavinu sipajte u teglu, poklopite i ostavite u frižideru minimum tri sata ili dok semenke upiju tečnost i nabubre.
3. Servirajte uz sveže borovnice.

Napišite nam u komentarima kako je vaš čia puding sa borovnicama uspeo i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijale najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Katarina Stojković, Veseli zalogaji

čia semenke-čia puding-čia puding sa borovnicama-super hrana-superhrana-zdravlje-zdravo-recept-doručak-obrok-užina-Iceberg Salat Centar-borovnice

4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *