Smuti od malina i banane

Temperature već danima prelaze 30 stepeni u hladu pa se svi uglavnom trudimo da ove vrele julske dane provedemo pod klimom u kancelarijama ili domovima. A uveče, kada zahladi, da li ugasite klimu i sednete na terasu da uživate u letnjim noćima? Nagla promena temperature može da dovede do prehlade i upale sinusa, pa zato treba voditi računa o blažoj razlici i pre svega tranziciji između spoljašnje i unutrašnje temperature.

Naravno, postoje i drugačije tehnike koje vam pomažu da se rashladite. Na primer, napravite promaju, uključite ventilator ili…popijte naš hladni smuti od malina i banane!

Zamrznute banane u kombinaciji sa malinama i grčkim jogurtom čine ovaj smuti od malina i banane idealnim izborom za doručak, užinu ili večeru. Uživajte u ovoj laganoj, zdravoj, ledenoj poslastici, koja predstavlja jedan od najukusnijih načina da ugasite vrelinu.

 Sastojci
– 2 zamrznute banane
– 1 šaka ICEBERG SALAT CENATAR malina
– 3 kašike agava sirupa ili meda
– 1 šolja grčkog jogurta
– par borovnica ICEBERG SALAT CENTRA

Uputstvo za pripremu
1. U blender ubacite zamrznute banane, maline, agava sirup i grčki jogurt i mutite dok se smesa ne ujednači.
2. Servirajte smuti od malina i banane odmah uz sveže borovnice kao dekoraciju.

Napišite nam u komentarima kako je vaš smuti od malina i banane ispao i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijali najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Katarina Stojković, Veseli Zalogaji

Pogledajte slične recepte za smutije ovde.

smuti od malina

3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *