Posno predjelo uz humus

Praznici sa sobom donose čarobne porodične trenutke, trenutke koje se pamte i prepričavaju godinama kasnije. Ono što karakteriše ovaj period su okupljanja u zatvorenom, na kojima se između ostalog konzumira dosta hrane, veoma ukusne ali obično kalorične. Razna predjela za slavu, masne salate, pržena jela… prilično su teška za naš organizam. Kako se fizičke aktivnosti tokom ovih meseci značajno proređuju, delimično i zbog hladnog vremena, ovakva hrana utiče i na našu liniju. S vremena na vreme, potrebno je da napravimo pauzu i unesemo u sebe nešto zdravije i laganije. Tokom praznika, malo ko razmišlja o unosu neophodnih vitamina i minerala.

Domaćice, predstavljamo vam jednostavnu ideju za slasno, osvežavajuće posno predjelo. U pitanju je sveže povrće sa umakom od humusa. Ovaj recept možete iskoristiti za jedno od predjela za slavu ili za bilo koju drugu priliku kada želite da pred sobom imate zdravo, posno predjelo koje će okrepiti vaš organizam i olakšati varenje.

Sastojci
– 1 krastavac
– 1 činija domaćeg humusa
– 1 paprika
– 1 tofu sir sa mirođijom
– 1 šaka rendane šargarepe ICEBERG SALAT CENTAR
– 3 pirinčane galete, po izboru

Uputstvo za pripremu
1. Iseckajte sveže povrće na štapiće.
2. Servirajte uz humus i galete.

Napišite nam u komentarima kako je uspelo vaše posno predjelo i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijale najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Tatjana Popović, Totally Wellness

Ako tražite još predjela za slavu, kliknite ovde.

posno predjelo-predjela za slavu-zdravo-ponsno-vegan-užina-obrok-recept-ideja-humus-povrće-raw-iceberg salat centar-klub zdravih navika-totally wellness

2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *