Voće kao užina

Dame, šta jedete između obroka i šta pakujete vašoj deci za užinu? Sve češće dobijamo upite vezane za namirnice koje se preporučuju između doručka i ručka i ručka i večere, koje imaju najmanje kalorija a ujedno su zdrave i zasićujuće. Razlog je jasan – sav trud i disciplina oko glavnih obroka biće obesmišnjena ukoliko između njih imamo neadekvatne užine. Iako postoji mnoštvo recepata i ideja za hranljivu užinu, ubrzan tempo života nam često ne dozvoljava da trošimo vreme na njihovo spremanje. Umesto toga zgrabimo prvo što nam padne pod ruku – parče keksa, kockicu čokolade, mafin, kupovne slane grickalice…nezdravu hranu koja nam je u tom trenutku dostupna.

Kao idealnu užinu stručnjaci preporučuju voće tj. jednu voćku pre podne i jednu voćnu popodne. Pored toga što je uglavnom niskokalorično, voće sadrži mnoštvo vitamina i minerala koje je potrebno da unesemo za vitalnost našeg organizma. Prošle nedelje smo pisali o tome kako jedan „voćni dan“ mesečno postaje sve češći režim ishrane među ženama jer je najprirodniji i najlakši način da se organizam iščisti. S tim u vezi, voće za užinu zvuči kao najjednostavnije rešenje.

voće-užina-zdravo-hranljivo-porodica-mama-tata-dete-deca-vrednosti-recept-voćna salata-Iceberg Salat Centar

Kada su Marija i Maksim u pokretu, mama mu uvek ponese kesicu iseckanog i opranog voća Iceberg Salat Centra pod nazivom „Healthy and Ready Snack“. Na ovaj način ona ne mora da razmišlja o tome šta će Maksim da užina i da li će ta užina biti zdrava i hranljiva.

voće-užina-zdravo-hranljivo-porodica-mama-tata-dete-deca-vrednosti-recept-voćna salata-Iceberg Salat Centar

Međutim…i voće vremenom dosadi. Imajući to u vidu, Marija je odlučila da posluša stručnjake i priprema voće na razne načine. U pitanju su brze, lake i preukusne voćne salate. Pogledajte njene recepte:

Kremasta salata sa grožđem i orasima
– 150ml grčkog jogurta
– 2 šake besemenog grožđa
– 2 kašičice javorovog sirupa
– 3 kašike usitnjenih oraha
Pomešati sve sastojke. Servirati hladno.

Mohito salata sa kinoom
– 3 kašike sirove kinoe
– 1 šaka jagoda ICEBERG SALAT CENTRA
– 1 šaka borovnica ICEBERG SALAT CENTRA
– 1 mango
– 3 grančice sveže nane
– 1 kašičica meda
– sok od 1/2 limuna
Iseckati mango. Pomešati sve sastojke. Servirati hladno.

Grčka salata (voćna)
– 150g dinje
– 2 mandarine
– 1 breskva
– 1 kašika čia semenki
– 1 kašika meda
– 30g mrvljenog ili rendanog feta sira
Iseckati dinju i breskvu. Oguliti i razdvojiti mandarinu na kriške. Pomešati sve sastojke izuzev sira. Na kraju, izmrviti feta sir i posuti preko salate.

Prijatno!voće-užina-zdravo-hranljivo-porodica-mama-tata-dete-deca-vrednosti-recept-voćna salata-Iceberg Salat Centar

1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *