Trening 6 – Vežbajte sa Lazarom

Dobrodošli u novi trening sa Lazarom Jeremićem! U poslednje vreme, sve više pažnje se posvećuje core treningu, pa tako gotovo da ne postoji program koji u svom sastavu ne sadrži elemente istog. Lazar vam danas otkriva koje su vežbe deo core treninga.

Core, centralni deo tela ili jezgro predstavlja deo tela bez nogu i ruku. Prednji deo tela do ramena, donji i srednji deo leđa predstavljaju ovaj deo tela. Potrebno je da naučimo mišiće da rade zajedno, jer ćemo samo na taj način dobiti bolje sportske performance i podići funkciju našeg tela na viši nivo core treningom.

Mali koraci biće vaša podrška i motivacija, a osećaćete se stalno zadovoljno nakon što odradite core trening, zbog toga što ste uspeli da izvršite svoje zadate ciljeve. Lagano uvođenje u trening ima i svoje zdravstvene benefite – na ovaj način je manja šansa da se povredite. U fitnes svetu postoji slaganje – dobar plan je pola posla. Samo osmišljavanje i ideje za plan treninga kod kuće će utrošiti najviše vremena.  Ipak, trud se isplati zbog toga što ćete nesumnjivo videti rezultate čak i ako niste eksperti u datoj oblasti.

Naizgled naporan, ali na duže staze isplatljiv core trening učiniće da vaše telo bude pripremljeno za leto i da izgledate savršeno u bikiniju na plaži! Ne zaboravite da je i petnaest minuta vežbanja dnevno, bolje nego dan bez treninga!  Ljudi koji redovno treniraju dokazano imaju bolji san, odmorniji su i ređe oboljevaju od hroničnih bolesti. Mnoga istraživanja pokazuju direktnu vezu između psihičkog blagostanja i redovne fizičke aktivnosti.

Danas radimo core trening. Trening čini 7 vežbi, pri čemu svaku radimo određeni broj ponavljanja (pogledati u videu). Kada završite svih 7 vežbi, ponovite sve isto u još dve serije, ukupno 3. Ovaj trening uradite 3 puta ove nedelje, a ako ste u mogućnosti i više puta.

3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *