Pravila zimske nege

Ne može se reći da nam je ova zima posebno jaka jer još uvek nije pao sneg, ali je činjenica da to ne bi trebalo da utiče na nas da koži ne priuštimo posebnu negu koja joj je potrebna u hladnijim danima.

Zimsku negu ne zahteva samo sneg i debeli minus, koliko te promene iz toplog u hladno i boravak u prostorijama koje se stalno greju.

Činjenica je da se ta zimska i letnja nega ne razlikuje posebno kad imamo 20 godina ali posle 30. se već javlja ozbiljnija potreba za negom u hladnim danima, ili danima kada provodimo previše vremena u klimatizovanim prostorijama – što je gotovo uvek.

Posebno su važni ovi koraci onda kada smo u ekstremnijim uslovima, poput skijanja.

Ono što sa vama delim je moje iskustvo – kako lično, tako I sa svim ženama iz mog okruženja i stvari koje zaista pomažu kada primetimo da je zimi koža suvlja, da zateže, da izgubi svežinu ili se peruta:

  1. Ne brišite se trljanjem lica i tela, već uklonite samo prstima kapljice sa sebe i pustite da se upije voda u kožu i tik pre nego ste skroz suvi, namažite mleko za telo Ili kremu. Ovaj naizgled običan postupak stvarno pomaže da koža duže ostane hidrirana, posebno tela.
  2. Promenite kremu – prilagodite negu. Neka to bude jača dnevna krema, bogatije teksture sa jačim efektom hidratacije i nanesite je u dva tanja sloja, radije nego jednom debelom. Primetila sam da mi je sve na licu bolje i postojanije kada nanosim tako.
  3. Ako niste do sada – uvedite serume. Za početak može biti i samo neki koji se koristi noću, ali serum za intenzivnu hodrataciju i reparaciju kože doprinosi njenom negovanom izgledu i otpornosti zimi.
  4. Suva ulja za lice mogu biti dobra opcija za ozbiljno suvu i dehidriranu kožu i nešto su što koristim na skijanju ponekad, tako što nanesem serum, pa suvo ulje za negu i onda kremu. Deluju i kao dobar prajmer za šminku jer koža deluje svežije i podmlađeno. Pronađite neko koje odgovara vašem tipu kože i testirajte efekat par dana kako biste bili sigurni da vam ne stvara iritacije.
  5. Ne preskačite piling i masku – makar jednom nedeljno. Zimi, a posebno kada dugo boravim napolju ili u pregrejanom prostoru, najviše volim efekat maske za hidrataciju i dubinsku negu koju ostavim na licu makar dok se tuširam. Trudim se zimi da ne preterujem sa pilingom ali i da ga ne zapostavljam, dok hidratacije nikad nije previše.
  6. Nabavite ovlaživač vazduha i ne zaboravite redovno otvaranje prozora. Što je soba u kojoj spavate suvlja i toplija, to će koža izgledati lošije i davati veći osećaj zatezanja.
  7. NE zaboravite vodu. Primećujem da su mnoge žene leti dosta posvećene hidrataciji dok zimi zapostave tu naviku čestog ispijanja male količine tečnosti. Zaista verujem da nijedna krema, serum ili tretman ne mogu da zamene tu negu iznutra, zato je ne zapostavljajte.

Ženska majica “Always right”, bela

Kada bi se sve pojednostavilo, glasilo bi: što su ekstremniji uslovi i promene koje koža trpi to joj dajte veću podršku kroz kvalitetniju i REDOVNIJU negu preparatima koje vidite da joj prijaju.

Nekada su doslednost i pravilna primena određenih preparata mnogo važniji od njihovog ultra kvaliteta, jer ništa nema efekat ako se radi ponekad.

Kakva su vaša pravila zimske nege?

Da li ste pročitali moja beauty otkrića iz 2019?

Za Klub Zdravih Navika – Tamara Ćosić, Lepa Svaki Dan

Pravila zimske nege

11

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *