Moje beauty rutine i otkrića iz 2019.

Nisam imala prilike ovde da kažem jedno veliko SREĆNA NOVA GODINA i da svakom ko ovo čita poželim mnogo radosti, osmeha i ljubavi želim!

Zdrave navike imate čim čitate ovaj sajt, tako da o zdravlju ne moram posebno.

Još jedna godina je prošla i verujem da, kada sumiramo sve, ima mnogo toga lepog na čemu smo zahvalni i što nas raduje što smo iskusili u 2019., a nekako su se u to uvukle i poneke beauty rutine i tajne koje su mnogo koristile.

I, sad kad pročitate ovaj naslov, verujem da ćete očekivati nešto VAU što menja život, ali istina je da su sve važne i dobre stvari zapravo jednostavne, samo ih treba znati i primeniti.

Neke od beauty tajni ili rutina koje su mi se pokazale kao odične i koje nosim u 2020. su:

1. Brisanje lica ubrusom ili peškirićem koji menjam svakog dana – posebno za sve devojke koje muku muče sa problematičnim licem jer tako mala, a tako velika stvar. Isprobajte, ne iziskuje mnogo truda, a mnogo znači – obećavam!

2. Slušanje zahteva kože svakog dana, a ne praćenje iste rutine – je jedna od najvećih promena koje sam napravila u 2019. I stvarno radi sjajno! To ne znači da nećete imati neke slične rutine i generalne smernice u nezi, kao i omiljene proizvode, ali znači da se obraća pažnja na male signale kože: kad primetim da je suvlja – ponovim masku za hidrataciju 2 dana za redom, dodam sloj kreme ili preskočim jutarnje umivanje penom. Kada primetim da se masti – pojačam čišćenje, uvedem aktivni kiseonik i lokalno tretiram svaku promenu antibiotskom kremicom ili Flogocidom.

3. Mnooogoooo vode i tečnosti – posebno ona važna velika čaša odmah po buđenju su čudo i za lepotu i za dobar osećaj i za razbuđivanje. Ma sve je lepše uz pravu količinu tečnosti i taj jednostavni detox koji voda pruža. SVE! Ako se još niste navikli, 2020. je idealna za to – osmislite neke dodatne koji će vas motivisati: limun, cimet, krastavac, menta… po ukusu, ali neka je tu u vidokrugu i postepeno pomerajte granice i potrebe.

4. Ne izbegavaj puder jer je često kontraefekat – mislim da sam u 2019. gotovo svakog dana imala tečni puder iako mi je koža veći deo godine bila lepa. On je bio tu kao zaštitni sloj svakog dana i značio je mnogo.

5. Postoji idealan piling za svakog, a redovna primena je spas – ali preredovna primena je jako loša. Pronađite dinamiku i proizvod koji vama odgovara i budite dosledni.

6. Maske i serumi za lice su stvarno sjajni – kada nađete one sjajne za vas. Često delim neke od obih preporuka na IG ili YT kanalu i činjenica je da što sam starija sve više shvatam koliko mi prijaju i doprinose licu. Mlada koža, kada je zdrava i bez bubuljica, je divna i samo posle umivanja, a već posle 27., 28. godine podrška proizvoda znači. Maske za hidrataciju i serumi su spas i zaista doprinose lepoti kože.

7. NIŠTA ne može zameniti trening i masažu – nijedan tretman, krema, namirnica ne menja značaj treninga i masaže na celokupno zdravlje, dobar osećaj, balans, izbacivanje tečnosti i tonus kože. Pa čak i za lice. Obećala sam sebi u 2020. češće masaže i redovne treninge čak i kada putujem.

Roler za trbušnjake

8. Ne morate imati milion komada šminke, već samo one prave i dobro kombinovati – ova tajna je stvarno tačna, verujte kad vam kaže osoba koja i dobija i kupuje mnogo toga. Ako znate prave tehnike i odaberete par ključnih proizvoda – nema greške i možete postići gotovo svaki look. Ako sam nešto ove godine “kidala” to su različite kombinacije boja na usnama, često kombinovane od samo 2-3 olovke i 3 ruža. Isprobavajte, kombinujte i eksperimentišite, a u neke osnove investirajte.

9. Suvo četkanje nije šala – samo treba biti redovan. Posle samo 5 uzastopnih dana se primeti razlika: u lepoti kože, boljem osećaju, manje primetnom otoku i celulitu. Najbolje ujutru, pre kupanja, a ja najčešče koristim lufa rukavicu. Pravim upravo izazov 10 dana redovnom četkanja i delim sa vama efekte!

10. Koža, kosa, nokti… – sve što spade u domen estetike na vama zapravo pokazuje unutrašnje stanje. Nemojte zanemariti važnost tih promena kada ih uočite. Lepota i zdravlje su usko povezani. Ja sam u 2019. kroz problem sa kosom uočila problem sa hormonima tako da koristite svoje attribute lepote takođe za proveru zdravstvenog stanja i brinite o sebi.

I zanima me, budući da je 2019. donela još beauty tajni sigurno – šta je za vas bilo otkriće koje nosite kao dobru naviku i u 2020? Koje beauty navike, rutine i tajne su se pokazale kao najbolje? Pišite nam ispod da se inspirišemo međusobno.

Da li ste pročitali Tamarine preporuke o tome kojih 5 zdravih navika treba da unesete u 2020?

Za Klub Zdravih Navika – Tamara Ćosić, Lepa Svaki Dan

Moje beauty rutine i otkrića iz 2019.

17

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *