3 proizvoda iz apoteke za negu lica

Ako bi me neko pitao da li mi je draže da kupujem neke stvari u drogerijama, zdravoj hrani i apoteci ili parfimeriji – ne bih znala odgovor.

Iako zbog prirode posla dobijam mnooogoo proizvoda i skoro jednako toliko kupujem da bih bila u toku sa svim novostima, ima nekih običnih stvari iz apoteke koje ne bih menjala ni za šta na svetu i koje mi pomažu u toliko situacija da mislim da ih mora imati svaki dom! Ne koštaju mnogo a vrede mnogo.

1. FLOGOCID – mast koju kupujem iznova već godinama i koristim za toliko namena da me čudi da mi nije ušla u jelovnik takođe. Inicijalno je namenjen da smiri upalne procese, pomaže zaceljivanje kože, a ja ga koristim za sve – ukoliko mi se na nekom mestu pali koža u vidu potkožne bubuljice, urasle dlačice, ukoliko se na nekom mestu posečem brijačem ili par iziritiram nausnice depilacijom, ukoliko mi ispucaju usne tokom hladnih dana, ili negde povredim zanokticu, pa čak in a suve delove kože koji nastanu iz bilo kog razloga. Koliko čujem, koriste ga mnogi i ako izgore na suncu. Umiruje, neguje i čini sve manje strašnim već posle par nanošenja. Nekad samo utljam tanji sloj više puta, a nekad namažem deblji i tako šetam dok ne upije kada ne moram da izlazim iz kuće. Ukoliko ga nanosim na lice, stavljam ga pre kreme ako se šminkam i pre i posle lokalno ako se ne šminkam. Jedina mana mu je miris koji je malo bezveze, ali stisnite zube jer je FENOMENALAN!

2. SUDOKREM – nešto slične, a suprotne namena. Koristim ga uvek kada želim da nešto brže zaceli ili se oporavi ali za drugačije probleme – za površinski osip ili sitne iritacije-bubuljice na licu. Kada budem “sam svoj majstor” pa čeprkam po licu i napravim ranice – par slojeva tankih dnevno pomaže da sve brže zaceli, osuši se i prođe. Potpuno je drugačije teksture od FLOGOCIDA i ima dosta jaku boju koja ostavlja drugačiji odsjaj i kad se upije, ali mi je tokom perioda problema sa kožom služila i kao dodatni nivo zaštite upaljenih delova pre nego nanesem šminku. Nanosim uvek u tankom sloju par puta dnevno, a višak boje upijem maramicom kad utrpljam. Kažu da je sjajan i za iritacije kod beba, ali to ipak treba proveriti sa lekarom ili farmaceutom.

3. AKTIVNI KISEONIK – za koji mislim da sam potrošila nekoliko transpornih kutija od kad sam ga probala. Inicijalno namenjem da dezinfikuje, hidrira i regeneriše, ali sjajan i za osvežavanje. Koristim ga ujutru nakon umivanja za osvežavanje kože i razbuđivanje, nakon maske za dodatnu hidrataciju, u toku dana preko kreme ako nemam šminku a boravim u zatvorenom prostoru i primetim uvek da mi koža postaje otpornija, svežija i manje suva kada pojednostavim negu i neko vreme prednost dajem kiseoniku i običnoj kremi, nasuprot komplikovanijim ritualima. Koristim ga uvek nakon čišćenja lica, a pre kreme, tako što naprskam čitavo lice dobro i pustim da se upije a neretko i ponovim postupak. Kao i Flogocid i on ima jednu manu a to je miris, ali ispari posle par sekundi.

Ono što me posebno vezuje za ove proizvode je što su mi jako pomogli u situaciji kada sam imala problema sa kožom i kada su me mnogi drugi proizvodi iritirali. Tada je moj izbor uvek bio aktivni kiseonik, što manje agresivnih čistača pre njega, i lokalno Flogocid na svim upalama pa Sudokrem na starim promenama koje prolaze nakon čišćenja kod kozmetičara. Danas osluškujem kožu da saznam šta joj treba i kombinujem mnogo preparata za negu koji daju sjajne rezultate, ali ovu postavku ne menjam i koristim je svakodnevno kako bi mi koža ostala lepa i čista.

Da li ste probali neki ii mate li još neki način primene koji nisam pomenula?

OBAVEZNO probajte ako niste – postaće neizostavni deo kućne apoteke/kozmetične torbice.

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Da li ste pročitali koje promene predlažem da primenite kako bi vaša koža bila lepša?

3 proizvoda iz apoteke za negu lica

18

11 komentara

 1. I moje sveto Trojstvo! Flogocid inače kod opekotina od dunca preko noći pomaže! Sve što je bilo crveno pređe u boju!

 2. Flogocit-krema bukvalno za sve,uvece kad ocistim lice na velike bubuljice stavljam u debljem sloju,kad mi uraste dlaka,kad se izgorim,bukvalno godinama ga koristim ?

  1. Odlična je za sve upalne procese Suzana, ima širok spektar delovanja!
   Drago mi je da delimo isto mišljenje.
   Pozdrav,
   Tamara.

  1. Mnoge žene i devojke ga koriste i zaista ga svi hvale.
   Odličan je i za sve tipove kože.
   Veliki pozdrav,
   Tamara.

  1. Draga Dragana,
   Sva tri proizvoda pomažu. Moj predlog je da prvo namažete tanak sloj Sudokrema, kako bi vam se gnojave bubuljice osušile ili pukle. Ako puknu možete da primenite prvo aktivni kiseonik nekoliko puta dnevno da dezinfikujete lice i bubuljice, zatim da namažete Flogocid da to mesto što pre zaraste.
   Nadam se da je savet od pomoći.
   Pozdrav,
   Tamara.

  1. Draga Sofija,
   ne znamo zbog čega ali smo sigurni da postoji neka adekvatna zamena i potražite je u apoteci.

   Srdačan pozdrav,
   Vas Klub Zdravih Navika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *