Mojih 5 zdravih navika za 2020.

Svake godine ista stvar – uhvati neka decembarska euforija pa donosimo odluke, pišemo planove, kao da će se nekom magijom sve promeniti kad sat otkuca ponoć. Zato sam ja ove godine donela odluku da sve te novogodišnje odluke krenem da primenjujem već u decembru – onako probno, da bih se postepeno uhodala. Jer kod zdravih odluka ionako nije važno ništa osim doslednosti i toga da ih donesete što pre – u koje god doba godine. I nećemo se lagati, nisu mi ove baš skroz strane, samo sam nekad u njima jako dobra, a nekad jako loša, a želja za 2020. mi je da budem u njima SJAJNA!

Možda vas neka inspiriše:

1. REDOVNO ĆU SE ISTEZATI i više nijednom neću sebi dozvoliti da se ujutru jedva iskobeljam iz kreveta jer sam prethodni dan sedela 15h za kompjuterom bez da se setim da uradim nešto pametno za svoja leđa. Janka – pridružujem se online treninzima ( a i onim šetnjama na Keju )! J

2. Kad smo kod toga, IĆI ĆU VIŠE PEŠKE I KORISTITI OBIČNE PRILIKE ( poput stepenica ) ZA REKREACIJU – iako me je malo sramota pošto sam ovo sebi obećala i prošle godine, a onda su česte obaveze učinile da uvek sednem u kola jer “ ko zna šta može da iskrsne pa neću stići drugačije, ionako je sve knap”. Ali zaista, koliko je lepo kada idete više peške pa nekoliko dobrih stvari činite time – rekreirate se, boravite napolju, pravite uštedu? Ove godine ću biti redovna, sa prvim lepim danima.

3. NEĆU PITI VIŠE OD DVE KAFE DNEVNO – i kad se čujem ili vidim da poručujem ili spremam dodatnu kafu sa pola mozga, iako mi se čak i ne pije možda nego po inerciji, sama ću sebe lupiti po ruci. Jer realno, one 2 kafe – posle doručka i posle ručka prijaju jako, a svaka druga samo pravi gužvu i negativno utiče na niz stvari, između ostalog i kožu.

4. SVESNO ĆU SE SPREMATI ZA KREVET UVEČE NA VREME – jer bar 5 od 7 noći to radim dok na jedno oko spavam već i, iako sve uradim kako treba po koracima nege, to nije to ako nisam prisutna u toj rutini. Najpre jer ne uradim sve posvećeno koliko bi moglo da je drugačije, a i kasnije se više uživa u ostatku večernje rutine, koja god bila.

5. BRIGU O SEBI ĆU STAVITI NA PRVO MESTO – i to u smislu treninga, obroka i spavanja. Predugo već dozvoljavam da mi posao i obaveze pomeraju ove aktivnosti do mere kada već nema poente i kada postaje štetno a znamo koliko je važna svaka stavka i za hormone, zdravlje i dobar osećaj u svojoj koži. Upisivaću ove aktivnosti u kalendar sa najvišim prioritetom!

I za kraj – ne preterujte, posebno ako su odluke koje donosite skroz nove za vas. Jer ne možete postati baš nova osoba skroz preko noći. Bolje i 3 odluke ali velika doslednost u njima, nego 10 ali samo prvih par dana.

Koje su vaše zdrave navike koje ćete usvojiti u 2020.?

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Da li ste pogledali Tamarin video sa predlogom za idealnu dnevnu šminku?

5 zdravih navika za 2020.

17

2 komentara

 1. Posebno vazna stvar za sve zene, a posebno za nas majke je da dozvole sebi, da izdvoje vreme samo za sebe, za mene je to trening. Ta dva sata sam ja obicna zena koja trenira. Cak su i moja deca primetila pa kazu mama koliko god da je nekad ljuta ili nervozna kad dodje sa treninga bude raspolozena i nasmejana.

  1. Zaista je tako Zeljana, potpuno se slažem sa Vama. Trening je veoma bitan, kako za fizički izgled, tako i za zdravlje.
   Utiče pozitivno na celokupan organizam. Samo nastavite!
   Pozdrav,
   Tamara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *