Povratak u školu

Septembar je mesec koji velikoj deci signalizira povratak u školu a mališanima, u vrtić. Naša ISC porodica se pripremila tako što je mama Marija Maksimu kupila novi ranac i sav potreban pribor za crtanje, bojenje, pisanje i sl. Ona smatra da je veoma bitno da se deca od malena mentalno stimulišu kroz kreativan rad jer se time razvija samostalnost, poboljšava koncentracija i ističe samopouzdanje. Mi se slažemo sa njom, a vi? Jel ste vi vašoj deci pripremili neophodan materijal za povratak u školu?

povratak u školu-ISC porodica-vrednosti-deca-zdravlje-navike-škola-vrtić

Pored kreativnog rada, Marko i Marija svakodnevno čitaju Maksimu priče i puštaju ga da izmišlja svoje crtane junake jer time razvija maštu. Ipak, nije samo učestao rad sa decom bitan, ne smemo zaboraviti da deca treba što duže da budu deca. Pa tako, treba pustiti mališane da skaču, trče, bacaju i ponekad čak naprave lom, jer su to sitnice koje će oni pamtiti. Mama Marija se često iznervira kada zatekne nered u Maksimovoj sobi ali se primiri kada se seti da čista kuća detetu nije bitna već trenuci u kojima se oseća srećnim.

povratak u školu-ISC porodica-vrednosti-deca-zdravlje-navike-škola-vrtić

Uz kreativno-mentalni rad sa decom, drugi stub na kome počiva zdrav razvoj deteta predstavlja ishrana. Stoga, ne morate čekati obrok poput ručka da bi vaše dete zdravo jelo, ponudite mu hranljivu užinu da gricka dok ga zamajavate pravljenjem kućica od kocki, čitanjem bajki i rešavanjem domaćih zadataka. Maksimova omiljena takva užina je sveže voće i povrće koje često umače u razne soseve od koštunjavog voća i mahunarki. Primer jedne takve kombinacije su kriškice jabuka sa umakom od kikiriki putera. Iz tog razloga smo mi, Iceberg Salat Centar, za vas i vaše malisane pripremili upakovano, oprano i iseckano voće i povrće spremno za jelo. Kesice su male i mogu se lako poneti sa sobom, zato mama Marija Maksimu spakuje jednu takvu kesicu gde god da krenu. Da li ste ih probali?

povratak u školu-ISC porodica-vrednosti-deca-zdravlje-navike-škola-vrtić

1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *