Koje su najveće beauty greške koje pravimo?

Često zanemarujemo koliko neke sitnice mogu negativno uticati ne samo na lepotu, nego i zdravlje kože i celog organizma.

Sa jedne strane radimo mnogo dobrih stvari za nas a sa druge grešimo solidno. I to je neki balans, da se razumemo, ali neke su lake za ispravljanje a mogu mnogo značiti.

Pa, samo neke od najvećih su sledeće:

1. Samostalno “čišćenje” lica koje više deluje kao kopanje dok se ne napravi ranica i fleka koja dugo ostaje. Pored toga što nije nimalo lepo imati lice u ranicama i flekama, veća je mogućnost da se napravi ili proširi infekcija i samo pogorša problem a i prekrivanje je tada nemoguće. Najbolje je pomiriti se sa tim da nismo stručni i da čak i da jesmo, položaj ruke kada sami čistimo lice nije isti kao položaj kozmetičara te je veća mogućnost da prsti skliznu i ogule kožu. Prepustite to stručnjaku a ignorišite problem nanošenjem Flogocida ili nečeg što umiruje upalu i smanjuje otok poput kockice leda.

2. Preterano sunčanje, ne daj Bože solarijum i aktivnosti bez zaštitnog faktora – su neprijatelj broj 1. Ne estetski nego zdravstveni. Solarijum je po svim savetima dermatologa i drugih doktora najlošija stvar za kožu, a prati je izlaganje suncu bez SPF. I to ne samo ono kada ležite na plazi već i ono u kafiću sa prvim lepim danima. Lično nisam osoba koja se maže faktorom kad izlazi iz kuće, ali kad idem u šetnju, znam da ću sedeti na suncu ili slično – obavezno. Smanjujete rizik od flekica i intenziviranja depigmentacija, usporavate starenje kože, i čuvate zdravlje i blistavost.

Svetlija koža UVEK deluje mlađe i lepše, a i glatkija je.

3. Preterivanje bilo koje vrste – sa šminkom i bojama, sa frizurom, estetskim korekcijama. Sve što je umereno je lepo, a kada ode u drugu krajnost samo kvari. Čuvajte se da se ne zanesete u želji da nešto ulepšate – privremeno ili relativno trajno.

4. Slepo praćenje trendova u svim segmentima koji utiču na izgled – jer prosto ne pristaje svima sve. Možda vaša koža ne trpi toliko kremastih kontura, ili kosa prosto ne želi da je stalno ravna. Slično je i za modu – boyfriend jeans su mi prelepe ali na meni izgledaju smešno, dakle, zaobilazim ih.

5. Zanemarivanje brige o sebi kao važnom faktoru lepog izgleda i dobrog osećaja – i tu ne mislim na negu i ulepšavanje, već na spavanje, odmor, rekreaciju, zdravu ishranu i oslobađanje od stresa. Lepota nije savršena simetrija ili besprekoran make-up već ona aura koja zrači i čini da smo kao celina divni, čak i ako pojedinačni delovi nisu savršeni.

6. Česte promene boje kose mogu biti pogubne za njeno zdravlje a kosa koja nije zdrava, nije lepa ma kako da je dobro ofarbana ili ošišana. Negujte kosu i ako vas često hvata želja za promenom, probajte da promenite fokus i sačuvate je malo.

I mogla bih ovako da nastavim sa još 10 stvari ali ovo su neke koje zaista jako utiču i na izgled i na dobar osećaj, a često i na zdravlje. Zato brinite o sebi i probajte da ih umanjite koliko god možete.

Napišite nam u komentarima – koje su vaše beauty greške koje se trudite da menjate?

Da li ste pročitali Tamarine preporuke kako da izgledate mlađe?

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

beauty-greške-saveti-sturčni saveti-lepota-lepota i zdravlje-iceberg salat centar

32

1 komentar

  1. 1. ‘’poroka’’ sam se odvikla,nadam se..nikada ne reci nikada.? 5. I dalje ponekad vlada. Dodje period kada zanemarim svoje zdravlje ,losom ishranom.Provuce se po koji fast food ,po koje pivo..? ili manjak energije za fizicku aktivnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *