Kako da naše novogodišnje odluke potraju?

Pre neki dan sam shvatila jednu stvar – onako iznenada, ni ne razmišljajući, kada sam sela da pišem novogodišnje odluke za narednu godinu kao što to radim svake godine.

Shvatila sam da ih iznova i iznova ponavljam i pišem ne iz duše, nego ono kako bi trebalo da stoji, ali da ih nikad nisam zapravo sročila tako da se povezujem sa njima. Ponavljam ono tipično : hraniću se zdravije, radiću fokusiranije, odmaraću se kvalitetnije…

A nikad ono kako zaista to mislim i kako ću se povezati sa njima, onako istinski, što će pomoći da ih zaista i ispunim.

E onda sam odlučila da ih napišem onako iz srca i to kroz konkretne situacije u kojima i shvatim da bi nešto trebalo da menjam.

Neke novogodišnje odluke su vezane za lepotu, neke za život generalno, ali svaka utiče na zdravlje i smanjenje stresa oko svakodnevnih aktivnosti i posledično na mnogo bolju godinu i dane u njoj. Zašto ovo delim sa vama? Jer sam sigurna da nisam usamljena u ovome, i da ogroman broj ljudi makar polovinu odluka zaboravi do Dana žena.

Pre nego podelim sa vama moje novogodišnje odluke donešene NA NOV NAČIN koji radi, kako bih vas inspirisala, reći ću vam samo jedno: koja god da vam je zdrava navika odluka za 2019., jedini pristup da je ne prepišete samo kao odluku za 2020. je:

1. Donesite samo one odluke koje ZAISTA ali zaista smatrate važnim. Vi, ne one koje svi pišu pa i vi to uradite po automatizmu, već one koje će vam, ako ih primenite, zaista unaprediti život.
2. Napišite ih tako, iz srca, da vam odmah bude jasan razlog zašto je važno da ih se pridržavate i šta će biti benefit svega.
3. Ne preterujte, jer realno – mislite li da možete za godinu dana promeniti 35 stvari velikih? Ne. Ali možete uneti male promene koje će određene oblasti života skroz transformisati.

E, sa tim na umu sam i napisala neke od ovih mojih i po prvi put ih zaista doživljavam nekako bliskim i važnim, kao da ne želim da izvrdam na prvoj krivini:

1. Bolje ću organizovati vreme tako što ću naučiti da kažem NE, jer to zapravo znači DA drugim važnim aktivnostima.
2. Biraću zdravu hranu i fizičku aktivnost jer je to način da se ne osećam teško, umorno i otečeno kada želim da zablistam u važnim stvarima.
3. Pripremaću sve unapred od projekata do sebe za događaje jer će to povećati moju sigurnost i komfor u svakoj situaciji, radije nego kreirati ljutnju kada dođe zadnji čas.
4. Kada radim ću raditi, a kada odmaram, tada ću odmarati jer je to jedini način da u slobodno vreme mogu da budem skroz posvećena ljudima i bez napetosti.

Koje god da su vaše novogodišnje odluke, verujem da su uz ovaj pristup ostvarive.

Svaka stvar napisana i doneta iz srca ima bolju šansu za uspeh!

Zato, odvojte vreme kada se osećate spremnim za to, prođite kroz svoje novogodišnje odluke i sve one koje su već klimave, razmotrite.

Ako su vam zaista važne – preformulišite ih tako da vam zaista nešto znače i krenite u akciju. A ako su vam neke od tih odluka vezane za zdraviji život – pa onda ste na pravom mestu i trk na ostale materijale koje ovde možete pronaći.

Da li ste pročitali Tamarine savete za rešavanje problematične kože lica? Ako niste, kliknite ovde!

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

novogodišnje odluke-odluke-zdrav život-zdravlje-prioriteti-saveti-stručni saveti-beauty-lepa svaki dan-tamara ćosić-iceberg salat centar

34

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *