Jednostavne rutine koje vas čine lepšom

Čitavog života moj mesec se sastojao od savršeno organizovanih i sređenih dana i nečega što liči na potpuni haos kada me obaveze savladaju. I tako je zapravo bilo godinama dok nisam uspostavila neke rutine zahvaljujući kojima se to dešava ređe što me čini zadovoljnijom i nekako sređenijom u svakom smislu.

I to nisu beauty rutine već neke organizacione stvari koje posledično utiču i mnogo na lepotu!

1. Uradite sve uveče vodeći se onim – što možeš danas NE ostavi za sutra.
Čak i ako ste jutarnji tip kao ja, koja sam uvek verovala da je lakše neke stvari uraditi ujutru. Ipak, kako se telo generalno regeneriše noću i kako se zaista u prvih par minuta dana nekako postavlja ton i motivacija za njegov ostatak, shvatila sam da se neuporedivo lepše osećam kad uveče uradim sve: operem kosu, navijem na traku, uradim piling i masku i sredim nokte, opeglam ako nešto mora i sredim torbu.
Ma koliko da mi se spava tad i da budem umorna ujutru, kada ustanem a sve je maltene spremno, motivisanija sam za naredni dan, bolje se osećam i imam više volje a i vremena ujutru da se malo potrudim oko doterivanja za posao.

2. Preorganizujte stvari da vam budu “na ruku” i vidljive uvek pred očima.
Pri tome mislim na šminku, nakit, tašne, garderobu posloženu. Što vam je nešto dostupnije, veća je šansa da vas privuče da malo promenite stil ili da se dodatno potrudite. Prosto tu je nekako oko vas i doziva na korišćenje a ume biti i jako dekorativno.

3. Ispirišite se – na Pinterestu, Instagramu, YouTube-u.
Neverovatno je koliko mreže mogu biti podsticajne ako ih tako koristite. Meni se često desi da kada gledam neke ljude koji me inspirišu poput Negin Mirsalehi ili Annie Jeffrey sutradan budem znatno motivisanija da smislim nešto drugačije za sebe, doteram se više ili prosto jedem zdravije. Ima pregršt ideja na sajtovima, od raznih beauty saveta do ideja za organizaciju i kombinacije garderobe koje sigurno imate kod kuće.

4. Posvetite vreme sebi i svojim ciljevima jedan dan/veče nedeljno.
Iako ovo nema direktan i jasan uticaj na lepotu kao krema ili šminka, ima mnogo dublji, značajniji i dugoročniji. Kada odvojite vreme za sebe i to da prosto zastanete i vidite gde ste, gde želite biti, šta bi vas usrećilo i kako to da uradite, oslobodite se stresa i probudite motivaciju za naredne dane. To unutrašnje zadovoljstvo mnogo utiče na sve spolja.

5. Budite aktivni – na treningu, kod kuće, u toku dana.
Ne mislim samo fizički aktivni iako to definitivno ima uticaja na energiju mnogo, a samim tim i na dobar izgled. Mislim i na – mentalno aktivni, uključeni i u stalnoj potrazi za lepim stvarima oko sebe. Žene koje su takve mnogo više utiču pozitivno i na svoj izgled, zdravlje i generalno se više trude oko sebe. Zato probudite svoju energiju raznim aktivnostima!

Lično verujem da svi imamo svoje momente 100% energije i dane kad nam je sve teško, a da ono što odvaja žene koje deluju kao da ih nemaju je samo disciplina i dobra organizacija u početku – spremnost da urade stvari za sebe i kad im nije do taga. Ali kada jednom krenete i uređete u pozitivan tok i vrtlog, sve su ređi padovi a jedna lepa stvar vuče drugu i odjednom ste vi ta uvek 100% žena!

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Da li ste pročitali Tamarinih spisak 30 stvari koje je naučila za njenih 30 godina?

Jednostavne rutine koje vas čine lepšom

9

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *