Humus od leblebije

Jedna od najčešćih izazova za osobe koje praktikuju Božićni post je kako da uopšte dođu u situaciju da zgrabe nešto „s nogu“ što je u skladu sa ovakim režimom ishrane. Razlog za to je što posna hrana uglavnom zahteva planiranje i pripremu, što znači da je praktično svakodnevno potrebno izdvojiti vreme za pravljenje ovakvih obroka. Uz sve brži tempo života i obaveze koje nam nameću fakultet, posao ili deca, teško je učiniti post svakodnevnom rutinom. Zapravo, glavni razlog za neodricanje od mrsne hrane leži u manjku vremena i energije, potrebnih za ozbiljnu posvećenost ovakvom načinu ishrane.

Sa ciljem da maksimalno olakšamo ovaj period svim devojkama, ženama, majkama i domaćicama, do kraja posta cemo nastaviti da objavljujemo recepte za posne obroke, lake i brze za pripremu. Naš današnji recept za humus od leblebija zahteva 7 minuta pripreme a krajnji proizvod može da stoji u frižideru i do 5 dana i fantastično se kombinuje sa gotovo svim namirnicama. Idealan je kao namaz, umak, sos ili dodatak jelima pa je ovaj recept za humus pravo rešenje za Božićni post.

Sastojci
– 1 1/2 šolja kuvanih leblebija
– 1/2 veze peršuna ICEBERG SALAT CENTRA
– 1/4 crvene paprike
– 2 kašike vode
– 4 kašike maslinovog ulja
– prstohvat soli
– 4 kašike limunovog soka

Uputstvo za pripremu
1. U blenderu izblendirajte sve sastojke.
2. Humus servirajte uz jelo po želji.

Napišite nam u komentarima kako je vaš humus od leblebije ispao i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijale najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Tatjana Popović, Totally Wellness

Ukoliko vam se dopao recept za humus od leblebije, oprobajte se u pripremi još jednog posnog namaza – od šampinjona!

božićni post-humus od leblebije-recept za humus-humus recept-humus namaz-zdrav namaz-vegan-posno-Božićni post hrana-recept-užina-iceberg salat centar-klub zdravih navika

3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *