Salata sa jajima

Postoji puno raznovrsnih salata a za svaku od njih uglavnom po nekoliko različitih recepata. Ipak, ono što je zajedničko svim salatama je da zahtevaju određeno vreme za pripremu, koje je često naš najdragoceniji resurs. Zahvaljujući kompaniji Iceberg Salat Cenar, ono je do te mere skraćeno a postupak pojednostavljen, da možemo da kažemo da je priprema salate postala zadovoljstvo. Više ne moramo ni da peremo, ni da gulimo, rendamo ili seckamo povrće, samim tim ni da čistimo ono što iza ovog neretko dugotrajnog procesa ostane. Sve što je potrebno je da otvorimo kesu, izručimo povrće u činiju i začinimo po ukusu.

Salate možemo klasifikovati po nekoliko kriterijuma a jedna od glavnih podela je na prilog i obrok salate. Ono što pre svega definiše jednu obrok salatu jeste njen potencijal da nas zasiti poput standardnog obroka, za razliku od klasične prilog salate koja služi za osvežavanje i nadopunjavanje glavnog jela. Možemo da kažemo da je svaka salata zdrava ali to da li je i koliko hranljiva zavisi od njenih sastojaka, tj. od povrća, voća, proteina, zdravih masti i ugljenih hidrata koji se u njoj nalaze.

Salata sa jajima predstavlja sjajan, nutritivno izbalansiran obrok, koji zahteva svega 10 minuta vašeg vremena! Predlažemo da ga servirate uz hrskav, prepečen hleb. U nastavku sledi naš predlog recepta ali vi naravno možete da date svoj pečat, da li kod izbora samih sastojaka ili pak začina, za onaj vaš „final touch“. Bilo kako bilo, salata sa jajima će uvek predstavljati odličnu opciju za hranljiv, zdrav, ukusan a nadasve jednostavan obrok. Uživajte!

Sastojci
Salata
– 1 šaka rendane šargarepe ICEBERG SALAT CENTAR
– 1 šaka baby mix salate ICEBERG SALAT CENTAR
– 7 maslina
– 2 rotkvice
– 1 kuvano jaje
Preliv
– 2 kašičice limunovog soka
– 2 kašika maslinovog ulja
– ¼ kašičice kumina
– ¼ kašičice korijandera
– prstohvat himalajske soli
– prstohvat mlevenog crnog bibera

Uputstvo za pripremu
1. U činiji servirajte navedene namirnice za salatu.
2. U šolji, napravite preliv od sastojaka za dresing i prelite preko salate.

Napišite nam u komentarima kako je vaša salata sa jajima uspela i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijali najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Tatjana Popović, Totally Wellness

Pobajte i naš recept za orijentalnu libansku Tabule salatu!

salata sa jajima-salata-šarena salata-jaja-jaje-obrok salata-iceberg salat centar-ručak-večera-obrok-jelo-klub zdravih navika-zdravo-raw-vegan

2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *