Salata sa baby spanaćem i narom

Da li ste znale da se nar, zahvaljujući svom hranljivom sastavu, svrstava među najlekovitije voće na svetu? Najnovija istraživanja su pokazala da nar sadrži velike količine bioaktivnih komponenti poput polifenola, flavonoida i tanina, koje iz organizma otklanjaju slobodne radikale, najveće uzročnike teških bolesti. Pored toga, njegov vitaminski i mineralni sastav značajno poboljšava imunitet, neutrališe pH vrednost organizma i ima antiinflamatorno i antibakterijsko dejstvo, čime štiti organizam od raznih infekcija. Za prevenciju zdravstvenih poremećaja i održavanje vitalnog života, stručnjaci preporučuju 250ml soka od nara svaki dan. Uostalom, kada se sve pomenuto uzme u obzir, zaista vam ne treba veća motivacija da konzumirate nar na svaki mogući način, kada god ste u prilici.

Primena nara u domaćinstvu je velika. Od njega se prave sirupi, džemovi, slatka, vina, čajevi, a može da posluži i kao dodatak raznim jelima poput kolača, salata i sladoleda. Danas sa vama delimo jedan veoma zdrav recept, u kome nar deli glavnu ulogu sa još jednom super-namirnicom. Naime, u pitanju je salata sa baby spanaćem i narom! Prijatno!

Sastojci
– 2 šake baby spanaća Iceberg Salat Centra
– 1 nar
– 1 šaka oraha
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 kašika balzamiko sirceta
– so

Priprema
1. U činiju ubacite baby spanać, nar i orahe.
2. U šolji izmešajte maslinovo ulje, balsamiko sirće i so.
3. Preliti salatu dresingom i servirajte.

Napišite nam u komentarima kako je vaša salata sa baby spanaćem i narom ispala i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijale najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Tatjana Popović, Totally Wellness

nar-salata-salata sa narom-salata sa baby spanaćem-salata sa baby spanaćem i narom-zdravo-ukusno-ručak-večera-užina-obrok-recept-Iceberg Salat Centar

4

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *