Porodični odmor u Dubaiju – Top atrakcije za decu

Moderna arhitektonska rešenja jedinstvenog dizajna, impresivni oblakoderi, luksuzni hoteli, egzotične plaže sa jedne i duh tradicionalne arapske četvrti sa druge strane, čine Dubai, urbanim epicentrom na raskršću sa prošlošću. Grad budućnosti koji se izdigao iz pustinje a danas doslovno svojim neboderima, stilom i glamurom para oblake, jedna je od najpopularnijih destinacija turista sa svih strana sveta.
Zabluda je da ovakav grad sigurno nije dobar izbor za porodični odmor. Prvenstveno će vas razuveriti vaša deca koja će utiske prepričavati dugo nakon povratka. Priuštićete im zabavu kakvu nisu očekivali.

Verovatno su do sada imali priliku da jašu ponija ali kamilu sigurno nisu. Bojažljivo će posmatrati ovu životinju a zatim se osmeliti da joj se približe i radosno provozaju na njenim leđima na nekom od izleta u pustinji.

Odlični glumci mogu biti i delfini. Prirediće vam nezaboravnu predstavu u Dolphin Bay-u. Možete im se pridružiti i plivati sa njima. Ovaj show će probuditi istinsku dečiju radost ali i dete u vama.

Nesvakidašnjem susretu sa neobičnim životinjama doprineće Dubai ZOO vrt, Ras Al Khor – park divljih ptica, Miracle Garden – park čuda i Butterfly Garden – park ogromnih leptira.

Podvodni ZOO vrt je nepropustiv. Približite vašoj deci morski svet i povedite ih u Dubai akvarijum „The Lost Chambers“, najveći na svetu, sa 10 miliona litara vode. Prošetajte tunelom dugim 48 m i uplovite u misteriju Atlantide. Za neustrašive tu je avantura spuštanja toboganima kroz lagune sa ajkulama u najvećem aqua parku na svetu Aquaadventure.

Možda nećete poverovati ali zabavu za decu možete naći čak i u šopingu. Iako ste došli na letovanje, možete povesti decu na skijanje jer Mall of the Emirates poseduje unutrašnji ski-rizort, zabavni park za decu. Unutar istog tržnog centra deca će uživati u zabavnom parku Magic Planet ili sa odraslima iskusiti doživljaj virtuelne realnosti u Dreamscape VR parku.

Poseban deo grada uz Sheik Zayed Road posvećen je tematskim parkovima poput Legoland-a – sveta kockica, Motiongate-a – inspirisanim popularnim holivudskim filmovima, Bollywood parka – azijskoj verziji Holywood-a u kome se mogu upoznati sa indijskom kulturom, IMG Worlds of Adventure – najvećim zatvorenim tematskim parkom na svetu.

Kidzania je interaktivna replika grada i prostire se na 7.000 kvadrata sa preko 70 aktivnosti za decu uzrasta od 2 do 16 godina. Uči ih da postanu nezavisni, razmišljaju logički, raspolažu novcem i počnu da cene njegovu vrednost i razvijaju analitičke veštine bez mnogo truda, kroz igru.

Veoma atraktivan večernji program priuštiće vam Dancing Fountains – grandiozne fontane koje će zaplesati i zapevati pred očima vaših mališana.

Svim aktivnostima, podjednako će se radovati i odrasli. Bezbednost koju će deca uživati uz interesantan i njima prilagođen sadržaj, kako u hotelima tako i van njih, učiniće vaš porodični odmor savršeno bezbrižnim i ispunjenim.

Za Lifestyle Kluba Zdravih Navika: Travel Boutique

Koju destinaciju smatrate idealnim izborom za porodični odmor?

3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *