Beauty promene koje čine da izgledate lepše i imate više samopouzdanja

Znate ono kad gledate slike ili sretnete neku osobu i pomislite – WOW, kako se samo prolepšala!

Pa onda tražite detalje koji su uticali na to, da li je nešto estetski korigovala na licu, ili šta je razlog. I iako u određenom broju slučajeva tu promenu donosi neka korekcija, zapravo najčešće ogromnu promenu pravi samo par stvari i estetskih promena koje možete lako napraviti, a koje imaju ogroman uticaj na lepotu i samopouzdanje.

I verovatno ćete, nakon što ih pročitate, povezati to sa ženama koje ste videli i shvatili da su se jako prolešale u prethodnom periodu.

Pa da počnemo, i to od prve stvari koja jedina naizgled nema veze sa estetikom:

1. FOKUSIRAJTE SE NA ONO LEPO NA VAMA – iako mnogima zvuči kao nešto što je lakše reći nego uraditi, istina je da je to polazna tačka boljeg izgleda. Zašto? Jer treba da budete iskreno zadovoljne same sa sobom. Zato jer fokusiranje na pozitivne stvari podiže samopouzdanje i dobar osećaj, što rezultira time da izgledate i osećate se mnogo privlačnije. Takođe, pruža jasan uvid u to šta je potrebno da naglasite, dok druge stvari koje ne volite toliko korigujete – ishranom, šminkom, sportom, garderobom.

2. STILIZUJTE KOSU – pronađite pravu boju i stil šišanja i naučite par načina kako samostalno možete SVAKOG DANA napraviti lepu frizuru, jer verujte mi na reč: nisam sanjala koliko kosa utiče na lepotu i dobar osećaj dok nisam krenula svoju drugačije da nosim. Lepa kosa zaista podiže samopouzdanje. Nekada sam bila često bez frizure, ali od kad sam se navikla da je uvek sređujem, osećam se i izgledam mnogo drugačije čak i kad sam u trenerci i bez šminke.

3. PREOBLIKUJTE/SREDITE OBRVE – jer ništa, ali ništa ne menja lice na bolje kao dobro oblikovane, sređene obrve koje izgledaju prirodno. Pronađite dobrog profesionalca koji će ih oblikovati, objasniti kako da ih ulepšate ako je potrebno i čime da ih dopunjujete da izgledaju dobro u procesu. Ako je potrebno jer nemate svoje – uradite tetovažu. Ali verujte mi na reč, dobre obrve podmlađuju, otvaraju oko, daju ram licu, naglašavaju lepotu daju ženi samopouzdanje i čine da uz manje šminke izgledate lepo i negovano.

4. PRONAĐITE SVOJ STIL – šminkanja i oblačenja koji će vam biti dovoljno jednostavan da ga primenujete svakog dana, koji će na pravi način isticati vrline a kamuflirati mane (zato je fokus na pozitivno važan) . Svaka osoba je individua za sebe – ne kopirajte ničiji stil, već isprobajte različite stvari dok ne shvatite šta na vama najbolje izgleda. Za početak – što jednostavnije, to bolje.

5. BRINITE O SEBI – u svakom smislu, od odmora, lepog razmišljanja, nege, ishrane, rada na sebi. Briga o sebi, ma koliko sitna i svakodnevna bila, donosi lepši i bolji osećaj (samopouzdanje) jer znamo da smo uradili nešto lepo za sebe. Osoba koja radi lepe stvari za sebe, više voli sebe, a osoba koja voli sebe će uraditi više lepih stvari za sebe. I bez izuzetka, kada se tako postupa i izgled to dokazuje.

I verujte mi, svaki od saveta je iz ličnog iskustva. Oduvek sam bila neko ko je umeo da na sebi vidi i naglasi pozitivne strane, ali sam neke stvari potpuno zanemarivala – poput kose i obrva, a neke su prosto vremenom postale sve bolje, kao moje veštine šminkanja koje su se menjale u skladu sa potrebama mog lica, a ne trendovima.

Rezultat je takav da shvatam da je kroz vreme ta devojka sa slika od pre, iako i tada sređena i zaljubljenik u lepotu, sada mnogo doteranija, ima veće samopouzdanje, uglađenija, kompletiranija zbog samo par stvari koje radi drugačije. I ta promena nastala primenom ovih saveta je veća nego promena koju je donela korekcija usana koju sam uradila, zato već danas isprobajte neke ako želite da u 2019. izgledate bolje nego ikada!

Da li ste pročitali Tamarine savete za rešavanje problematične kože lica? Ako niste, kliknite ovde!

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

zadovoljna žena-srećna žena-samopouzdanje-zadovoljna sobom-zadovoljna-lepa svaki dan-tamara ćosić-iceberg salat centar-klub zdravih navika-lepota-beauty

28

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *