Kakva šminka je adekvatna za plažu?

Definitivno ne ova kojom smo ilustrovali post, ali sad kad imam vašu pažnju i kad sam demantovala da nisam skroz poludela i smatram da je crveni karmin idealan za trening i plažu, želim da naglasim – ok je ona šminka koja vas čini da se osećate dobro i motivisano.

Generalno nisam neko ko se šminka za plažu i trening i nikad nisam bila. Na moru volim da budem opuštena, čupava a kad baš želim da budem ekstra doterana, tada primenjujem ove stvari o kojima ću pisati.

Na trening nikad ne idem sa šminkom, osim kada usput idem posle svih poslovnih aktivnosti, ali tada ne pravim frku oko toga, već samo lepo skinem šminku i očistim lice nakon treninga. Ipak, iako nisam od tih koje se šminkaju, skroz razumem i da je nekim devojkama i ženama lepše kada su našminkane, da se osećaju motivisanije, a da i na odlazak na plažu gledaju kao na izlazak iz kuće u kom žele da izgledaju lepo.

Šta god da je vama potrebno da se osećate lepo, uradite to i ugodite sebi, ali se ipak držite nekih okvira i sređujete se za priliku da bi to zaista izgledalo sa merom.

Ovih par stvari čine da izgledate sjajno, štitite kožu a delujete prirodno i sebi i drugima, shodno prilici:

1. Krema za sunčanje koja reflektuje svetlost, daje blag ton koži i čini da izgledate zdravo – Crystal Derma Antisolar DD krema sa SPF 20 je spas jer neguje i hidrira kožu, štiti od sunca ( jedina je koja meni ne pravi upale ) i daje ujednačeniji ten. Takoreći ispunjava sve kriterijume.

2. Korektor u stiku moj omiljeni Eucerin DermoPure je idealan da prekrije neujednačen ten, sakrije flekice kako ne bi dodatno tamnele, isuši eventualne upale i učini da izgledate kao da imate podlogu u kombinaciji sa ovom kremom a sve podjednako u službi zaštite kože kao i lepote.

3. Obrve, popunjene nekom vodootpornom olovkom ja lično ne smatram šminkom koliko nečim što čini da izgledate budno i mlađe, posebno ako ste se nekad zeznuli i svoje prečupali. Samo ne preterujte sa tamnom bojom kako biste izgledali prirodno i popunite samo gde fali.

4. Vodootporna maskara ili svilene trepavice jer ni na koji način neće narušiti zdravlje kože, učiniti da izgledate neuredno niti bilo šta negativno a nekim ženama dosta znače za izgled oka, posebno ko generalno ima slabe trepavice. Nekoliko godina sam na moru nosila svilene trepavice i lagala bih kad bih rekla da se nisam osećala predivno na plaži ali i čim ustanem ujutru – odmah spremna za pokret! Jedina mana im je što malo ograničavaju negu i što se moraju dopunjavati na 2-3 nedelje ako želite da su uvek savršene. Zato, ako su vam trepavice važne, uvijač i vodootporna maskara su spas.

5. Sjaj za usne ili neki balzam sa šljokicama uvek izgledaju lepo na suncu i ako su neutralnije boje ne računaju se u šminku. Samo ne zaboravite da pre toga namažete SPF i po usnama kako biste ih zaštitili ako ovo nosite na plaži i tokom kupanja.

Lično verujem da smo više motivisane kada se osećamo i izgledamo lepo, a to šta je lepo zavisi od osobe do osobe – nekom je nužno crveni karmin, a nekom samo urednost.

Ipak, mislim da ovih 5 koraka miri želje obe strane i čini da zaista izgleate doterano bez previse truda i veštačkog izgleda jer je sve najpre tu da vas i zaštiti – dlačice od preteranog beljenja, a lice od preteranog tamnjenja i fleka.

I, za sam kraj, neka jednostavna frizura – pletenica, lep rep ili šnalice su uvek spas za vrućinu na treningu ili plaži.

Zanima nas – da li vam je stalo da budete doterane i u ovim aktivnostima i uviđate li neku vezu između te “doteranosti” i veće motivacije?

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Da li ste pročitali Tamarin predlog za jednostavne rutine koje vas čine lepšom?

Kako da se šminkate za trening?

13

1 komentar

  1. Dok nisam istetovirala obrve, muku sam mučila sa njima na plaži i pomalo ih crtkala da deluju prirodno a pritom pazila da se ne obrisu???. Sada kad je to rešeno, nema potrebe za šminkom na plaži, eventualno labelo neko i to je to… Za teretanu isto važi, kad se trenira-trenira se, tu su znojavi crveni obrazi (ako se stvarno trenira) i tu nema pomoći, ni mesta šminci?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *