Kad je sve na tati

Danas je naporan dan za tatu Marka! Naime, Marija je imala puno obaveza pa je Maksima ostavila tati na celodnevno čuvanje. Oni su do sada ostajali sami na po dva, tri sata ali ne više od toga, pa se samim tim Marko našao u za njega pomalo neobičnoj situaciji. Gde će da idu, šta će da jedu, čega će da se igraju… Sve su to bila pitanja na koja je trebalo da odgovori.

porodica-vrednosti-zdravlje-sreća-harmonija-ananas-tata-sin-tata i sin-Iceberg Salat Centar

Međutim, iako bačen u vatru, tata se brzo snašao. Maksimu je pripremio njegov omiljeni doručak, nakon čega je osmislio razne igre pogodne za njegov uzrast. Ubacivali su loptu u koš, žonglirali ananasima, igrali žmurke, a Maksimova omiljena aktivnost bila je preskakanje ananasa tako da ga ne dodirne. I..u svemu tome su se takmičili. Posle ručka, u popodnevnim časovima, izmoreni od svih igara, zajedno su zadremali na garnituri gde ih je, po povratku, zagrljene pronašla mama Marija.

porodica-vrednosti-zdravlje-sreća-harmonija-ananas-tata-sin-tata i sin-Iceberg Salat Centar

Znajući Marka, nismo ni sumnjali da će se snaći. Jedina bojazan nam je bila da li će izdržati ili će mu biti previše naporno pa će pozvati Mariju upomoć. Najbolje od svega je što su njih dvojica sjajno zabavili i dodatno zbližili! Na kraju dana, Marko je Mariji predložio da svake nedelje ima jedan dan koji će provesti nasamo sa svojim sinom.

Provođenje vremena sa decom podrazumeva prilagođavanje njihovom uzrastu, što omogućava odraslima da, barem na kratko, podetinje. Sa decom je glupiranje, skakanje i bacanje dozvoljeno, pa što to da ne iskoristimo? Takvi trenuci su nezaboravni i pomažu nam da zaboravimo aktuelene probleme.

Mame, da li vi ostavljate decu očevima na čuvanje? Da li vam pomažu u pripremi porodičnih obroka i da li učestvuju u još nekim svakodnenim obavezama vezanim za decu?

Napišite nam u komentarima, želimo da čujemo vaša iskustva!

porodica-vrednosti-zdravlje-sreća-harmonija-ananas-tata-sin-tata i sin-Iceberg Salat Centar

1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *