Egzotični smoothie od avokada

Kako se približava leto, tako sve više vodimo računa o tome šta jedemo i kolike porcije unosimo u svoj organizam. Čini se da se čim temperatura pređe 15 stepeni povećava konzumacija voća i povrća ali i broj ljudi koji posećuje teretane ili praktikuje druge sportske aktivnosti. Naravno, sve u cilju da bi se izgubio višak kilograma nakupljen tokom zimskih meseci i to u što kraćem roku. Logično je da želimo da imamo izvajano i zategnuto telo za doba godine u kom su šorcevi, majice na bretele i kupaći kostimi praktično svakodnevnica, ali to ne znači da treba da pribegavamo kampanjskim dijetama kako bi to postigli. Jedini pravi način da budemo vitki i vitalni je da se cele godine trudimo da jedemo zdravo i da par meseci pred leto samo postanemo maksimalno disciplinovani i intenziviramo fizičke aktivnosti.

Za sve vas koji započinjete ili ste već posvećene gubljenju kilaže i unošenju zdrave hrane, predstavljamo vam recept za egzotični smoothie od avokada. Ovaj izuzetan napitak u potpunosti zamenjuje jedan obilan dnevni obrok a istovremeno pomaže da se osećate laganije i puni energije. Uživajte u bogatoj, gustoj teksturi pri svakom gutljaju i pripremite svoje telo za sezonu kratkih krpica.

Sastojci
– 1/2 šolje ananasa
– 1 šaka baby spanaća ICEBERG SALAT CENTRA
– 1/2 zrelog avokada
– 2dl šolje nezaslađenog kokosovog mleka
– sok od pola limuna
– 1 kašika proteinskog praha od kokosa
– 1 kašika čia semenki
– 1 kašika putera od lešnika

Uputstvo za pripremu
1. Izblendirajte sve sastojke u blenderu.
2. Servirajte uz dodatak leda, po želji.

Napišite nam u komentarima kako je vaš egzotični smoothie od avokada uspeo i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijali najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Tatjana Popović, Totally Wellness

Pogledajte još mnoštvo recepata za šejkove koji zamenjuju obrok, u našem segmentu napici.

smoothie sa avokadom-smoothie sa baby spanaćem-smoothie-zeleni smoothie-egzotični smoothie-šejk-iceberg salat centar-klub zdravih navika-ananas-raw-kokosovo mleko-vegan-recept

2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *