Cake koje vas čine da izgledate mlađe

Postoje one žene koje izgledaju dosta mlađe nego što zapravo jesu u svakom životnom dobu. Postoje i one koje u nekom zrelijem dobu izgledaju mlađe nego kad su imale manje godina jer su promenile neke stvari.

Svakodnevno se susrećem sa situacijama da budem potpuno iznenađena koliko neka osoba ima godina. I ne, to često nisu žene koje se uz pomoć estetske medicine podmlađuju iako je to uvek opcija. To su žene koje primenjuju i neke druge jednostavne stvari, ali redovno.

Pored onog što je skroz logično, a to je da su osobe koje izgledaju mlađe uglavnom vitke, pokretljive i živahne zahvaljujući brizi o sebi, ima par stvari koje gotovo instant možete da primenite, promenite i podmladite se za par godina.

1. Podebljajte/progustite obrve – jer gušće i “pufnastije” obrve asociraju na mladost i takođe daju mekoću licu. Ukoliko ih niste crtali, prvo pokušajte sa nekim prah proizvodom koji je u istoj nijansi, tek da ih blago naglasite i podebljate ako je potrebno. Dobar oblik i gustina obrva čine čuda za celu regiju oko oka.

2. Prilagodite šminku – jer mnogo žena zapravo navikne na određeni stil šminkanja još dok su dosta mlađe i nastave da ga nose godinama iako više ne laska njihovom licu. Kako smo stariji tako su nam potrebne laganije, hidratantnije teksture koje vraćaju blistavost, a korektor i rumenilo su odlični saveznici da lice deluje podignutije a kapci otvoreniji. Rumenilo naneto u unutrašnje uglove oka i ispod u obliku trougla posvetljava centralni deo lica i daje odmorniji izgled, a ako se razvuče u pravcu spoljeg ugla oka ka periferiji lica, vizuelno podiže uglove. Rumenilo naneseno na najistaknutiji deo jagodice čini da lice deluje podignutije i odmornije, a uz malo dobre maskare i nekog svežeg nude karmina, čitavo lice izgleda drugačije. Sa godinama make-up bi trebalo da bude makši, a pravilne pozicije boja prave ogromnu razliku.

3, Modernizujte frizuru i garderobu jer ne mora uvek da znači da je tačno ono “sa godinama sve kraća kosa i duža suknja”. Promena frizure u smislu načina šišanja, dužine i boje i malo manje klasična garderoba, momentalno skidaju par godina. To ne znači da odmah sve promenite, ali sitne promene tipa laganih talasa umesto ili ravne kose umesto čvrstih lokni ili obrnuto, kao i češće nošenje casual garderobe dosta menjaju utisak.

4. Nega pre svega – i to zavisno od potreba i afiniteta koje osoba ima. Za nekoga je to kvalitetna krema, za nekoga estetske procedure, a neko voli zlatnu sredinu uz biološke tretmane. Birajte u skladu sa vašim potrebama, željama i mogućnostima i imajte u vidu da je mnogo bolje i u kućnim uslovima se negovati SVAKODNEVNO, nego uraditi bilo koji tretman samo jednom godišnje. Redovan piling, lagana samomasaža i kvalitetan serum održavaju kožu glatkom i lepom, te ona izgleda lepo čak i kada se pojave borice ili opadne tonus.

5. Negujte svoju dobru energiju radeći stvari koje vas raduju i nemojte biti baš previse ozbiljni J Jer ipak je zajednička stvar svim osobama koje deluju mlađe to da imaju neku iskru i deluju da se zabavljaju lepo u svakom trenutku.

I za kraj, poenta toga da delujete mlađe nije da se ljudi dive ili da se ignoriše prirodan process promena, već da se osećamo lepo u svakom trenutku života i da naša spoljašnost to i prikazuje!

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Da li ste pročitali Tamarine cake kako da probudite prolećnu energiju?

lepota-beauty-starenje-starost-koža-blistava koža-mlada koža-mladost-cake-kako da koža izgleda mlado-kako da izgledate mladoliko-nega-hidratacija kože-lepa svaki dan-tamara ćosić-klub zdravih navika-savet-stručni savet-iceberg salat centar

18

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *