Kako da probudite prolećnu energiju?

Proleće je pred vratima, iako nam se trenutno ne čini. I kao i svake godine do sada, mislićemo “ma ima vremena” dok ne dođe situacija da je već toplo i da kažemo: “e sledeće godine ću stvarno dočekati sve spremna!”

Dobra stvar je što sad nije kasno, za neke (beauty) odluke koje će učiniti da se osećate sjajno i poletno ovog proleća.

Pa da počnemo, i to mislim bukvalno jer neke poput onoga sa garderobom i ja tek počinjem:

1. Pobacajte višak garderobe i šminke, preorganizujte sve i napravi spisak šta zaista fali – a pre nego vam se učini da ovo nije beauty odluka, jeste i više nego što mislite, jer će vas učiniti motivisanijim za doterivanje, drugačije kreativnije izbore i samim tim veću poletnost. Takođe, sređene stvari – sređen um. Utiče na dosta toga pozitivno i olakšava svakodnevne izbore.

2. Redovna rekreacija – na otvorenom sa prvim toplijim danima ili u nekoj teretani, na plesu, sa Jankom online… Nije važno, važno je da se mrdate i pokrenete i energiju i dobar osećaj. Nemojte se setiti treninga u junu – nije stvar kilograma ili dobrog izgleda u bikiniju, već dobrog osećaja koji čini da možete sve da uradite u toku dana. A posebno dužeg prolećnog dana kada sve mami da budemo aktivni.

3. Promenite frizuru – to ne mora ali i može biti nešto drastično. Za mene lično, ništa ne najavljuje proleće tako kao par svetlih pramenova i stepena koje dodam u kosu kako se približava lepo vreme. Odmah se osetim nekako vedrije, drugačije, svežije. Isprobajte neku novu frizuru, boju, dužinu ovog proleća, a onda se prepustite ostalim promenama koje neminovno donese.

4. Bacite se na dubinsku negu lica i tela iznutra i spolja – par laganijih detox dana, detaljan piling lica i tela, maske koje vraćaju hidrataciju, neki lep tretman, masaža, nove boje lakova… Nekad samo jedno ovakvo popodne u samostalnoj režiji učini da se osećamo neverovatno dobro.

5. Eksperimentišite sa šminkom malo – blistav ten uz nove highlightere, rumenilo koje vraća svežinu, koralni karmin. Često se naviknemo suviše na jedan način šminkanja jer nam je proveren i brz, a zanemarimo koliko izgledamo drugačije i bolje kad nešto promenimo. Jer onda promena nije samo fizička.

6. Ustajte ranije, ležite ranije – jer više neće biti mrak kad ustanete ujutru a dobra jutarnja rutina čini da se osećamo fenomenalno! Ok, istina, u početku čini da se osećamo slomljeno što alarm zvoni ranije, ali jednom kad se organizam navikne i noćna rutina uskladi – osećaj je sjajan i produktivniji ste nego ikad.

7. Unesite proleće u svoje okruženje. Nije beauty odluka, ali verujem da kad je sve lepo oko nas, imamo više volje da sredimo i sebe, a i pozitivnije zračimo čak i bez trunke šminke i u pidžemi. Takođe, svakak navika bude lakša kad je tako – jer kad vam je lepo ono što vas ujutru čeka, lakše ustajete ranije, više vam se poklanja pažnje detaljima i motivacija je veća. Zato, napravite mini proležne promene: pobacajte višak svega, promenite mesto nekim stvarima, unesite biljke, promenite jastučiće, sipajte začine u male teglice da krase kuhinju… Ništa skupo i napadno, ali one sitnice koje unose radost i boje.

I, ako mene pitate, jedna od stvari koje me čine neverovatno motivisanom i punom energije i neke sreće je kada osetim onaj miris proleća u vazduhu. Kad se oseti da su večeri toplije, da sunce sija drugačije, da nam priroda kaže da je vreme da i mi uradimo isto.

Da li ste pročitali Tamarine cake kako da izgledate bolje bez šminke?

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

kosa-lepa kosa-prolećne odluke-proleće-klub zdravih navika-lepa svaki dan-iceberg salat centar-sturčni saveti

19

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *