Beauty saveti i postupci uz koje ćete se osećati samouverenije i atraktivnije

Sofija Loren je jednom rekla da ništa ne čini ženu lepom kao uverenje da jeste lepa i ja se sa tim potpuno slažem.
U današnje doba je mnogo lako sresti lepu ženu, savršenih proporcija lica, punih usana, skladnog tela, perfektnog stila. Iako je sve to divno videti i žene uvek misle da takve osobe sigurno plene samopouzdanjem, ne mora uvek nužno biti tako – osećaj da smo atraktivne i ta samouverenost često nemaju mnogo veze sa lepotom kao takvom, već upravo sa prvom rečenicom. Uverenje da smo lepe i taj osećaj dobar, više dolaze od par beauty postupaka nego od savršenih crta iako i lepota u klasičnom smislu pomaže.
Pred vama su beauty saveti i postupci za koje verujem da sve žene koje se osećaju samouvereno i atraktivno praktikuju:

1. Uvek nose ono u čemu se osećaju dobro i udobno – jer ništa ne čini da izgledate šeprtljastije i manje atraktivno nego bluza koja se otkopčava, neudobne štikle zbog kojih šepate, farmerke koje su vam preuske pa ne možete lepo da sedite. Atraktivne žene u energetskom smislu – one koje zrače nečim posebnim i samopouzdanjem, njima je uvek udobno i lepo i to se vidi. Nose ono što im paše, vole i dozvoljava im da budu onakve kakve jesu. Prođite kroz svoj ormar i sve što vas ne čini da se osećate lepo poklonite nekom. Bolje imati 5 stvari ali vama vrednih jer ste u njima svoji, nego 20 koje ničemu ne služe.

2. Nega (pre) svega – jer definitivno ima nečega u tom postupku brige o sebi, što podiže samopouzdanje, kaže da smo vredne i čini da se osetimo i izgledamo lepše u procesu. Ja sam oduvek pred važne događaje (ispite, konferencije, predavanja) posebnu pažnju posvećivala nezi do detalja jer me je to činilo da se osetim spremnije. Kada su koža, kosa, nokti uredni i lepi, dobar osećaj raste. Pokažite sebi i svetu da ste vredni toga i spremni ste za sve što dan nosi. Teško da ćete se osećati prelepo ako znate da ispod garderobe niste skinuli dlačice nedeljama ili su vam stopala gruba. Ukoliko ste u mogućnosti, odvojte novac za lasersku epilaciju i povremeni profi pedikir. Ukoliko niste ljubitelj takvih tretmana ili trenutno u mogućnosti, možete se i sami angažovati tako što ćete povremeno isturpijati pete ili svakodnevno brijačem, uklanjati dlačice.

3. Igraju na svoje adute – jer realno u svemu u životu imate više uspeha i osećate se bolje dok radite, kada je fokus na onom pozitivnom. Kada su nam u prvom planu naše prednosti i vrline – u našim mislima ili istaknute u estetskom smislu, osećamo se bolje, samouverenije i srećnije. Pogledajte sebe očima nepristrasnog posmatrača – šta radite sjajno, šta na vama izgleda sjajno, šta je ono što je jaka strana i to stavite u fokus.

4. Dobar miris – jer ništa nije atraktivnije od osobe koja miriše lepo. Mirisi nas privlače, čine da nešto lakše zapamtimo i čine da se osećamo sjajno kada nam pristaju. Dobra higijena se podrazumeva, ali onaj miris parfema koji je “naš” ume i da poboljša dobar osećaj kada nam treba. Isprobajte razne dok ne nađete onaj ili one koji vam odgovaraju i potrudite se da budu takvi da se lepo sklapaju sa omekšivačem, dezodoransom i svime što koristite.

5. Dosledni svom stilu i interesovanjima – što je možda samo delom beauty ako se misli na modni stil i onaj za šminkanje. Ali zaista ništa nije atraktivnije od osobe koja je sebi dosledna, u svom fazonu i ima mnogo interesovanja, strast za neke stvari i sa žarom priča o njima. Uniformisanost je dosadna, deluje prazno nekada i zaista verujem da svi budemo privučeni kao magnetom kada vidimo nešto novo i različito!

Posmatrala sam kroz godine neke žene koje smatram atraktivnim i shvatila da često zapravo one i imaju neke “mane” ali koje im ne smetaju uopšte i na njima izgledaju beskrajno šarmantno. Slažem se da je nekad lepo popraviti ono što nam smeta i potpuna sam pristalica toga, ali zaista, samopouzdanje i atraktivnost nisu samo proizvod savršenstva, već naprotiv – uživanja u sebi uz sve nesavršenosti i naše autentičnosti.

Ukoliko smatrate da će vam ovi beauty saveti pomoći, pogledajte i ostale korisne savete na našem blogu.

Za Lifestyle Kluba Zdravih Navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan.

beauty saveti, klub zdravih navika, kzn, beauty saveti klub zdravih navika, beauty saveti kzn, beauty postupci, lifestyle, iceberg salat centar, lepa svaki dan, tamara comic

18

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *