Znamenitosti Dubaija – Najinstagramičnija mesta

Vođeni frazom „ukoliko ne objavite na Instagramu, nije se ni desilo“, sve više smo zaokupljeni savršenom fotografijom, kadrovima i mestima na kojima možemo uhvatiti taj momenat. Dubai vam obećava minimum osam idealnih lokacija i bezbroj futurističkih fotografija. Podelićemo sa vama listu najinstagramičnijih mesta koja su ujedno i znamenitosti Dubaija, pa ih obavezno treba posetiti.

Posetite Miracle Garden, najveću prirodnu baštu na svetu, sa preko 50 miliona cvetova i 250.000 biljaka sa svih krajeva sveta prave skulpture, dvorce sa bezbroj šara, oblika i zanosnih mirisa. Koloritni prostor od 72.000 m2 oživeće od novembra do decembra. Pravo je mesto na kome možete napraviti neverovatne fotografije. Otvorena je od novembra do aprila. Uvrstite na listu instagramičnih mesta i Butterfly Garden, nesvakidašnju baštu šarenih leptira koja ih broji oko 15 000.

Jedna od najfotografisanijih znamenitosti Dubaija je skulptura Wings of Mexico koja predstavlja ljudsku želju za poletom, istraživanjem sveta i glorifikuje ljudski potencijal, snove i pobede. Stacionirana je u Palace Downtown-u, najpopularnijem mestu za influensere, koji ih posećuju zbog fotografija načinjenih na stazi okruženoj kanalom i palmama.

Uspomenu neverovatnog pogleda koji se proteže sa najvišeg nebodera na svetu (829,84 m.), Burj Khalife, možete podeliti i na Instagramu. U zgradi, dizajniranoj poput cveta Hymenocallis možete se prevesti nekim od 58 liftova koji se kreću brzinom 10 m u sekundi. Danas jedna od omiljenih turističkih atrakcija i znamenitosti Dubaija poseduje opservatoriju, 304 hotela, 904 stana, poslovni prostor, restorane i oko 3 000 parking mesta.

Neverovatnim zalascima sunca posvedočiće fotografije koje možete napraviti na izletu u pustinji. Interesantan večernji program prirediće vam krotitelji zmija, gutači vatre i trbušne plesačice nakon što jahanja kamile i vožnje po dinama.

Doživite i fotografišite čudesni ples Palm fontane, u The Pointe u Palm Jumeirah, najveće u Dubaiju i svetu! Ginisov je rekorder među najvećim svetskim muzičkim fontanama uz dve gigantske plutajuće platforme koje pokrivaju 14.000 kvadratnih metara morske vode, uzdižu se na 105 metara, i osvetljavaju nebo Dubaija sa magičnih 3.000 LED-a. Fontana koja pleše uz hitove iz celog sveta svakodnevno očarava posetioce spektakularnim predstavama, od zalaska sunca do ponoći.

Palm Jumeirah je najveće veštačko ostrvo na svetu, konstruisano u obliku palme na čijim se kracima isprepletani soliterima, hotelima, vilama i putevima. Najistagramičniji na ostrvu a i u čitavom Dubaiju je hotel FIVE Palm Jumeirah, veoma popularno mesto među VIP ličnostima i influenserima po fotografijama visokih palmi na bazenu. Jumeirah zauzima mesto među najurbanijim u gradu a okružena je elitnim hotelima i divnim šetalištem. Ipak, najfotogeničnija plaža je Sunset jer gleda na jedan od najvećih hotela na svetu, Bruj Al Arab i poznata je po čarobnim zalascima sunca.

Osetite glamur najluksuznijeg hotela na svetu Burj Al Arab, jedinog koji samoprocenom ima 7 zvezdica a prema službenoj kategorizaciji ipak 5. Posetite ovu impozantnu građevinu u obliku jedra tradicionalnog arapskog broda sa dva “krila” raširena u obliku slova “V”. Visine 321 metar, drugi je po visini hotel na svetu a izuzetnu slavu stekao je nakon teniskog meča Rodžer Federera i Andre Agasija na heliodromu. Zanimljivo je da najmanja soba u hotelu ima 169 kvadrata, a najveći apartman 780. Instagramične fotografije možete napraviti u nekim od restorana u okviru hotela sa panoramskim pogledom sa 200 metara visine ili u restoranu na dnu hotela, do kojeg možete doći podmornicom.

Užitak boravka u inspirativnom hotelu Atlantis The Palm, sa elementima drevne Atlantide uz predah na nautičkom nameštaju i avanturi u najvećem aqua parku na svetu Aquaventure, akvarijumu „The Lost Chambers“ i plivanju sa delfiima u Dolphin Bay-u, koje se nalaze u okviru samog hotela, probudiće vam želju da te trenutke obavezno obeležite i podelite na Instagramu.

Podelite sa nama vaše omiljene instagamične fotografije.

Za Lifestyle Kluba Zdravih Navika: Travel Boutique

0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *