Veganski milk šejk

Kako se vanredno stanje u zemlji nastavlja i neminovno produžava boravak kod kuće, mnogi ljudi prekraćuju vreme pripremom hrane. Neki idu na proverene stvari a neki podstiču kreativnost, oprobavajući se po prvi put u novim receptima. Ipak, postoji i dobar deo onih koji tokom ovog perioda, što zbog dosade, što zbog nervoze, bespotrebno unose nezdrave namirnice u organizam. Kada se tome doda i povećana količina istih uz manjak fizičke aktivnosti, kilogrami se neminovno množe, uz smanjenu energiju i osećaj bezvoljnosti i usporenosti.

Zbog svega pomenutog ali i zbog samog imunološkog sistema, tokom trajanja karantina je neophodno obratiti pažnju na namirnice i kalorijski unos. Zamenite vaš standardni doručak (uštipke, jaja, prženice, pahuljice, sendviče, proje, pite…) jednim veganskim milk šejkom i započnite dan časom punom zdravlja koja će vam pružiti dovoljno energije da se osećate snažno i pozitivno.

Nastavite da pratite KZN, jer vam u narednom periodu pripremamo mnogobrojna iznenađenja!

Sastojci
– 2 banane
– 2 kašike putera od kikirikija
– 2 kašike sirovog organskog kakao praha
– 1 do 1,5 šolja nezaslađenog bademovog mleka

Uputstvo za pripremu
1. Pomešajte sve sastojke u blenderu, sve dok ne dobijete šejk kremaste teksture. Gustina milkšejka će zavisiti od količine bademovog mleka.

Napišite nam u komentarima kako je vaš veganski milkšejk uspeo i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijali najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Tatjana Popović, Totally Wellness

Ako je smoothie vaš omiljeni napitak, probajte razne varijacije poput ovog za smoothie od nane i zlatne make.

veganski milksejk

9

2 komentara

    1. Draga Sunčice, drago nam je da vam se dopada nas recept za izuzetno zdrav i ukusan šejk. Pogledajte i ostane naše recepte za zdrave napitke!

      Vaš Klub Zdravih Navika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *