Smoothie od nane i zlatne make

Šta je zlatna maka? To je peruanska biljka nalik rotkvici, koja raste u ekstremnim klimatskim uslovima, na visokim nadmorskim visinama. Zahvaljujući otpornosti na spoljašnje uticaje, važi za veoma izdržljivu biljku. Plodno tlo na kome klija snabdeva je ogromnim količinama minerala i drugih vrednih sastojaka poput kalcijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa, cinka, joda, vitamina B1, B2, B12, C, E. Zbog života u ovakvim okolnostima, sa naizmeničnim mrazom i suncem, jakim vetrovima i manjkom kiseonika, stručnjaci veruju da maka poseduje specijalne karakteristike koje može da prenese na ljudski organizam.

Zlatna maka, blago žućkaste boje, uglavnom se proizvodi u prahu, zato što je to najbolji, najjednostavniji i najprirodniji način upotrebe. Takođe je i želatizirana, što to obezbeđuje najbrži proces resorpcije u organizmu.

Brojne studije su pokazale neverovatne pozitivne uticaje make na ljudski organizam, pogotovo kada je hormonska ravnoteža u pitanju. Pored toga, zlatna maka povećava nivo energije, poboljšava mentalne sposobnosti, jača koncentraciju, usporava proces starenja kože, regeneriše je, vraća sjaj i elastičnost. Zlatna maka sadrži i određene biljne analgetike koje pružaju blago sedativno dejstvo i ublažavaju bol.

Uključite i vi maku u svakodnevnu ishranu! Sledite uputstvo iz našeg recepta za smoothie od nane i zlatne make i hranite se zdravo od početka dana. Kao i većina naših smoothie-a, i ovaj današnji je gluten-free, sugar-free i dairy-free pa odgovara mnogobrojnim režimima ishrane, počevši od vegana pa nadalje.

Sastojci
– 200ml kokosovog mleka
– 1 šaka baby spanaća ICEBERG SALAT CENTAR 
– 1 šaka listova sveže nane
– 2 urme
– 1 kašika zlatne make
– sok 1⁄2 limuna

Uputstvo za pripremu
1. Izblendirajte sve sastojke (zlatna maka se dodaje zajedno sa ostalim sastojcima).
2. Po želji, servirajte uz kocke leda.

Napišite nam u komentarima kako je vaš smoothie od nane i zlatne make ispao i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijali najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Za klub zdravih navika: Tatjana Popović, Totally Wellness

Jel ste pročitali naš recept za smoothie sa malinama i bademovim puterom?

Zlatna maka u smutiju

1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *