Najlepše plaže sveta – Sejšeli

Sever Indijskog okeana krasi jedan od najimpozantnijih arhipelaga na svetu. Krajolik oivičen lepotom belih peščanih plaža, palmama, kristalno čistim tirkiznim morem, plodnim planinama i mirnim okruženjem čine Sejšele zaista posebnim. 115 plutajućih ostrva Istočne Afrike, krase najlepše plaže sveta i najpoznatija su turistička atrakcija današnjice.

Ukoliko ste planirali da otputujete na ovu destinaciju, najbolji izbor je da to učinite upravo sada. Prijatna temperatura bez padavina čini jun idealnim za putovanje na Sejšele. Od decembra do marta, dani su kišoviti i sparni pa ih je u ovom periodu preporučljivo izbeći.
Mahe, Praslin i La Digue, ostrva sa najvećim brojem stanovnika, sa razlogom su i najkomercijalnija. Na njima je grupisano deset najlepših plaža Sejšela. Pored njih na ovoj listi nisu, podjednako lepe, plaže sa ostrva Bird Island, Silhouette Island i North Island jer su u privatnom posedu i do njih je vrlo teško doći. Najlepše plaže sveta – top 10 na Sejšelima zauzimaju sledeću listu:

1. Anse Intendance, ostvo Mahe
Na južnom kraju ostrva Mahe nalazi ova fascinantna divlja plaža. Idealna je za surfovanje jer nema koralnih grebena. Ukoliko je budete posetili tokom nedelje, vrlo je verovatno da ćete je imati samo za sebe i uživati u njenom mirnom okruženju.

2. Petite Anse, ostrvo Mahe
Jugozapadnu obalu ostrva Mahe krasi plaža sa spektakularnim pogledom i morem bez talasa. Možete se poslužiti barom hotela Four Seasons Seychelles, čija je izgradnja olakšala pristup plaži.

3. Anse Louis, ostrvo Mahe
Smeštena je uz glavni obalski put te je do nje izuzetno lako doći. Nad njom se nadvijaju luksuzne kuće i bazeni koji čine MAIA Luxury Resort & SPA Seychelles 6*. Južni deo plaže je najbolje mesto za kupanje, dok je severniji deo kamenitiji pa time i manje popularan za kupače.

4. Anse Major, ostrvo Mahe
Ukoliko ne odolevate izazovima, uputite se na ovu plažu jer je sam put do nje već prava avantura. Budite spremni na duže pešačenje do nje, u zavisnosti od toga gde ste parkirali automobil.
Šetnja skrivenim stazama ili organizovanim brodićem do ove plaže je pravi izazov. Preporuka je da krenete u ranim jutarnjim časovima i izbegnete pešačenje tokom velikih vrućina. Nagrada na kraju puta je zadivljujuć pogled na uvalu skrivenu daleko od radoznalih pogleda, hotela, puteva i civilizacije.

5. Beau Vallon zaliv, ostrvo Mahe
Jedna od najbezbednijih plaža sa impresivnim pogledom na zalazak sunca je upravo ovaj biser na zapadnoj strani ostrva u širokom zalivu, pogodnim za kupanje i vodene sportove. Savršeno mesto ukoliko želite da naučite da ronite. Baš ovo je plaža na kojoj je koncentrisano najviše hotela, svih kategorija i za svačiji džep.

6. Anse Georgette, ostrvo Praslin
Ukoliko ne boravite u odmaralištu Lemuria, ova plaža će vam biti manje dostupna ali ne i nemoguća za obilazak i uživanje na njoj. Potrebno je samo rezervisati posetu plaži unapred. Hlad palmi, stenovite formacije, korali i netaknuta priroda čine je omiljenom među turistima. Možete dopešačiti ili doći bordom do nje i fantastičnih plaža u okruženju ukoliko ste na organizovanom izletu.

7. Anse Lazio, ostrvo Praslin
Poznata po biserno belom pesku, kristalno čistoj vodi, palmama, drvećem takamaka i komforu koji pruža za porodice, proglašena je najboljom plažom na svetu.

8. Grand Anse, La Digue
Severoistok ostrva krasi izrazito duga egzotična plaža, prepoznatljiva po izrazito belom pesku, bujnoj zelenoj vegetaciji i nestvarno čistom moru. Popularna je među surferima i iskusnim plivačima.

9. Anse Cocos, La Digue
Ukoliko želite da se osamite u svom mirnom rajskom kutku, ova plaža je pravi izbor za vas.
Međutim, do nje je vrlo teško stići pa samo najuporniji uživaju u njenoj lepoti. Nakon što stignete do Grand Anse ili Anse Fourmis, da biste do nje stigli, pešačićete još oko 30 do 50 minuta.

10. Anse Source D’Argent, La Digue
Najfotografisanija plaža na svetu i najlepša na ostrvu po Nacional Geographic-u, zaista je jedinstvena. Izražene stenovite formacije, oblikovane desetinama hiljada godina kišom i morskom vodom u kontrastu sa mirnim morem čine je zaista posebnom.
Zaštićena grebenom, jedna je od najsigurnijih plaža za ronjenje i kupanje na Sejšelima. Jedina je plaža od svih na listi koju morate platiti jer da biste došli do nje, morate proći niz privatnih poseda. Najlepše plaže sveta, među kojima je i ova, svakako su vredne truda i ne treba ih propustiti.

Za Lifestyle Kluba Zdravih Navika: Travel Boutique

Da li ste i vi napravili bucket listu destinacija iz svojih snova i jesu li među njima najlepše plaže sveta?

0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *