Kako da rešite jutarnju malaksalost i otečenost lica?

Mislim da ne postoji devojka i žena kojoj se baš nikad nije desilo da se probudi ujutru otečena, da je muči malaksalost i da je bez energije. I to ne mislim samo na otečenost lica, iako je nju najteže sakriti pa najviše smeta. Mislim na onaj osećaj težine koji nas obuhvati kompletno, pa nismo ni za šta osim za vraćanje u krevet, a nekad ume da traje danima ili nedeljama dok nešto ne promenimo. I iako se takva malaksalost uglavnom desi kao posledica nekih većih uživanja u nezdravoj hrani, alkoholu ili izlascima, opet zna da nas sputa u dobrom osećaju.

I onda se nameće pitanje – šta uraditi da ublažimo malaksalost i otok što lakše i brže? Pošto sam ja ona osoba kojoj se to desi češće od jednom, ovo su saveti koji PROVERENO vraćaju dobar osećaj i utiču da izgledate bolje:

1. Primenite suvo četkanje na telu (izmasirajte čitavo telo lufa rukavicom pre tuširanja, a lice lagano izmasirajte mlekom za skidanje šminke ili nekim uljem – na netu možete pronaći bezbroj tutorijala i saveta kako uraditi limfnu drenažu lica kod kuće)
2. Istuširajte se normalno i završite tuširanje ispiranjem hladnijom vodom, a isto važi i za lice – zapljusnite se par puta hladnom skroz vodom da se osvežite.
3. Par vežbi istezanja takođe čine da se odmah pokrenete, da uklonite malaksalost i kad ih uradite posle ove prve rutine, već se oseti značajan napredak.
4. Pomozite telu da se oslobodi viška vode nekim moćnim napitkom pre doručka, poput mlake limunade sa đumbirom i nanom koji će podstaći izbacivanje toksina i tečnosti i probuditi organizam. Takođe će kroz duži vremenski period uticati pozitivno i na imunitet i lepotu kože.
5. Napravite lagan, a hranljiv doručak koji ne opterećuje organizam i pomaže čišćenje iznutra: To može biti ovas preliven vodom, šaka svežih malina, pola kašičice meda i malo badema i lešnika, ili smoothie sa malinom, bananom i jabukom u koji možete dodati i chia seme, mleveni lan…

Navedene stavke ne čine da MOMENTALNO izgledate drugačije, već kada se ovi saveti primenjuju par dana, osetićete kako vas malaksalost postepeno popušta, imaćete više energije i izgledaćete bolje! Ipak, kao i u svemu, najbolje je delovati preventivno, a to nam svima (čitajte: meni) ide lošije. Izbegavajte tešku hranu, ugljene hidrate za večeru i alkohol i dugoročno ćete se osećati mnogo poletnije.

Kada je zdrav stil života svakodnevnica, a ovi postupci deo rutine, tada iskakanje na jedan dan, pa makar podrazumevalo i čitavu picu i 2 piva pred krevet, ne prave problem. Ako ništa onda bar ne prave problem koji se ne može potpuno rešiti u toku jednog prepodneva. Najteže je samo shvatiti da koliko kvarimo, toliko nam treba i da popravimo, iako uvek možemo pribeži i nekim trikovima da zakamufliramo posledice kada zatreba.

Napišite nam u komentarima kako vi rešavate malaksalost i otok i prijavite se na naš newsletter kako biste dobijale najnovije recepte i savete o ishrani direktno na vašu e-mail adresu.

Pročitajte još sličnih tekstova na našem novom – beauty – segmentu na blogu!

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

malaksalost-umor-loš osećaj-bezvoljnost-ishrana-zdravlje-jelo-lepa svaki dan-tamara ćosić-otok-otečenost lica-iceberg salat centar-klub zdravih navika

16

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *