Kako biti pozitivni i srećni tokom letnjeg perioda

Tokom zime jedva čekamo leto jer ćemo biti aktivnije i 100% ćemo: šetati svakog dana, hraniti se zdravo, boraviti napolju, koristiti vikende van grada i… koje vi laži sebi obećate?

Onda dođe leto i postane toplo i budemo u fazonu – joj kako je vruće, ne mili mi se da budem napolju, grizu komarci i stvarno je nezgodno…jel i vi razmišljate kao ja?

Ipak, neke letnje aktivnosti stvarno čine da izgledamo i osećamo se lepše, zadovoljnije i motivisanije. I reći ću vam jedno – iako sama snimam za YouTube, uvek budem inspirisana kada gledam strane koleginice kakve rutine imaju i svako malo neku usvojim i shvatim koliko mi prija. U početku treba dosta volje i discipline ali posle bude i više nego sjajno!

Počnimo od RANOJUTARNJE ŠETNJE PORED REKE npr. koja ne samo da probudi energiju, pomogne da se nadišemo svežeg vazduha i boravimo na suncu pre 9h ujutru, već poboljšava kondiciju i ako ubrzamo tempo, razbistrava um i pomaže pri drenaži vode. Kada spojim nekoliko dana šetanja mogla bih da se zakunem da mi lice postane podignutije i zategnutije čak i više nego kada idem na klasičan trening.

SUVO ČETKANJE tela, četkom ili lufa rukavicom, pomaže oslobađanje toksina i tečnosti, čini kožu glatkom, zateže je i priprema za losion i meni je lakše za primenu 100x leti nego zimi, možda zato što se zimi smrznem kad se skinem iako je u kupatilu relativno toplo. Znam mnogo devojaka koje ovo koriste kao prevenciju ili lečenje celulita i tvrde da pomaže, a potrebno vam je samo par minuta pred kupanje (posle šetnje idealno).

ISPIJANJE DOVOLJNE KOLIČINE VODE I TEČNOSTI je leti definitivno lakše, to svako priznajem iako ja nemam osećaj jer sam oduvek pila dosta vode. Sama činjenica da je toplo napolju čini vodu primamljivijom i meni je leti prezabavno da pravim različite varijante “detox” vode dodajući voće i povrće, listove mente i limun. Nedvno sam uvela u upotrebu i veliku teglu sa česmicom u koju stavim sve što želim da pijem taj dan sa vodom i samo sipam i dodam kocku leda po potrebi – predivno! A koža se zahvali posebnim sjajem!

Isto važi i za EKSPERIMENTISANJE SA SALATAMA što mi je leti omiljeno za sve obroke (najpre jer je brzo i jednostavno, pogotovo ako koristite salate Iceberg Salat Centra koje su oprane i spremne za upotrebu) i pustim mašti na volju dodajući čak i voće, semenke razne, različita mesa ili sireve i eksperimentišući sa dresinzima. Već posle par dana primetime veliku razliku- osećate se laganijem i fit a meni i lice izgleda manje otečeno kada se ujutru probudim.

BRIGA O CVEĆU ako ga gajite leti na terasi ili u stanu ume da unese veliku radost i da vas učini da se osećate sjajno i nekako više disciplinovano. Iako se čini kao teško smaranje u početku, sama činjenica da odvajate par minuta dnevno da brinete o nečemu lepom i ulepšate svoje okruženje unosi neku radost, motivaciju i čini da se osećate korisno. Kada sam prevazišla početno gunđanje što biljke ipak moraju da se zalivaju, počela sam da uživam u tome da od stana pravim džunglicu i pravu letnju oazu.

BEG U PRIRODU I NA KUPANJE NEGDE je poslednja stvar za koju odvojim vreme jer mi čitav dan ili vikend van grada uvek deluje kao nemoguća misija od posla, ali nekad je to moguće i samo par sati pa makar rano ujutru subotom ili nedeljom dok još dosta ljudi spava posle izlaska. Kada odem negde da plivam ili makar šetam i vozim bajs, dovoljno je par sati da se osećam skroz preporiđeno i kao da sam bila na odmoru. Takođe, kad provedem jedan tako aktivan dan i dođem kući i sredim se, osećam se 10x snažnije i poletnije i za poslednju u nizu predloženih aktivnosti – IZLAZAK U LETNJE VEČE.

Jer, ako ćemo realno, to je stvar koju najčešće odlažem ali kada se već osećate sjajno u svojoj koži i poletno, onda ste nekako motivisani da izađete među ljude i malo uživate u tome kad sunce zađe i manje je toplo. Iako vas večernji izlasci ne čine lepšim koliko umornijim, zabava utiče na zadovoljstvo životom a to je svakako recept za dobar izgled i osećaj.

Za Klub zdravih navika: Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Da li ste pročitali kakva je adekvatna šminka za plažu koju Tamara preporučuje?

Kako da se osećatw motivisanl i srećno tokom leta

18

1 komentar

  1. Ja motivaciju i dalje nisam nasla,a preumorna sam…pritom sam dosla i sa odmora tako da nek mi je bog u pomoci,mozda neki psihijatar ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *