Šta je fusion kuhinja?

Fusion kuhinja, kreativni je izraz savremenog sveta i vodeći kulinarski pravac današnjice, koji se temelji na verovanju da se bilo koje namirnice sa različitih krajeva sveta mogu pomešati i spojiti čineći savršen obrok. Kombinacija dijametralno suprotnih ukusa povešće vas na jedinstveno putovanje čulima. Odlikuje se nedostatkom strogih pravila osim jedinog, a to je da jelo mora biti izuzetno ukusno. Prelazeći konvencionalne geografske, istorijske granice i mešajući kulture, fuzija je sigurna i nesvakidašnja.

Koreni fusion kuhinje su drevni, budući da su se ljudi vekovima kretali i razmenjivali kulinarsko nasleđe, ali je sam koncept popularizovan 70-ih godina, kada je nekoliko francuskih kuvara počelo da nudi hranu kombinovanu sa azijskom kuhinjom. Koncept spajanja namirnica, postupaka i metoda pripreme se proširio na Ameriku, azijske i evropske gradove.

Polazeći od otkrića da je čovek instinktivno biće i želi da jede više namirnica odjednom, nismo slučajno došli do revolucionarnog otkrića ove kuhinje kao najzanimljivije i najsveobuhvatnije u evoluciji kulinarstva, koja će utoliti glad svih “gladnih očiju“. Ukoliko pomislite da ste okusili sve što kuhinja može da ponudi, ova gastronomska čarolija će vas iznova iznenaditi nekom novom fuzijom ukusa.

Renomirana kompanija Iceberg Salat Centar, nakon tridesetogodišnje posvećenosti i iskustva u uzgoju i preradi salata, voća i povrća uvodi nešto inovativno i time kreira trendove u zdravoj ishrani na domaćem tržištu. Inspirisana dragocenom prilikom za povezivanjem energija u jedinstvenu ideju, odlučila je da ode korak dalje i da još jednom pomeri granice u konzumiranju salata, voća, povrća i zdravih obroka tako što će lansirati novu liniju Fusion proizvoda (kao što su fusion salate i fusion slatkiši), upoznajući nas sa drugačijim konceptom kuhinje.

15

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *