Mezoterapijom do lepe i negovane kože

Kako uspešno usporiti starenje, imati lepu i negovanu kožu? Kao jedna od prvih i najefikasnijih metoda izbora, kojim se može rešiti problem starenja u estetskoj medicini, nameće se mezoterapija. A evo i zašto..

Mezoterapija je savremena metoda za podmlađivanje i negu kože kojom se ubacuju neophodne aktivne supstance koje hrane kožu da bi bila lepa, negovana i da bi se usporilo njeno starenje.

Šta je to mezoterapija?
Mezoterapija je medicinska metoda kojom se mikroinekcijama ubacuju aktivne supstance u srednji sloj kože- mezoderm, po čemu je i dobila ime. Ovu metodu je 1952 godine patentirao Francuski lekar Michel Pistor i inicijalno se koristila za tretiranje bola i otitisa. Njegov moto za ovu proceduru je bio mala količina u pravo mesto, što bi značilo da sa malom količinom leka na adekvatnom mestu dobijaju odlični rezultati.

Mezoterapija ima široku primenu u neurologiji, terapiji bola, tretiranju sportskih povreda i degenerativnih oboljenja a poslednjih godina sve veću primenu nalazi i u estetskoj medicini. Postaje nezamenjljiva metoda kojom se ubrizgavaju pažljivo definisani kokteli kojim postižemo lepu i negovanu kožu.

Šta su mezoterapijski kokteli?
Ovom metodom se u srednji sloj kože injektuju neophodne aktivne supstance u obliku koktela koji sadrže u sebi vitamine (A, B, C, E i K), minerale, antioksidanse, hijaluronsku kiselinu, aminokiseline i faktor rasta, to jest sve ono što nedostaje koži. Površinski sloj kože koji predstavlja zaštitu svojom strukturom onemogućava aktivnim supstancama da prodru u kožu i ishrane je. Sa druge strane mezoterapijom ubacujemo aktivne supstance, mezoterapijske koktele direktno u cirkulaciju. Na taj način se poboljšava cirkulacija kože i povećava se aktivnost fibroplasta, ćelija koje su odgovorne za stvaranje novog kolagena, elastina i hijalurona koji koži daju svež, negovan i mladalački izgled. Zbog svega toga, mezoterapija je poznata i kao tretman večne mladosti.

Koje efekte možemo postići mezoterapijom?
– Hidraciju i negu kože
– Održavanje tonusa i svežine kože
– Uklanjanje bora na licu, vratu i dekolteu
– Uklanjanje fleka i neujednačenog tena
– Uklanjanje akni i ožiljaka.

Kako izgleda mezoterapija i na koje se načine izvodi?
Postoji nekoliko načina kako se mezoterapijski kokteli aplikuju:
– Kroz mikroinjekcije
– Koristeći dermoroler

Mikroinjekcije predstavljaju najefikasniji način ubacivanja mezoterapijskih koktela u mezoderm i na taj način stimulišu produkciju kolagena, elastina i hijalurona što dovodi do usporavanja starenja,  lepe i negovane kože. Mezoterapijski tretman se radi veoma tankim iglicama tako da je procedura komforna i bezbedna za pacijenta. Sama procedura traje oko pola sata. Nakon terapije nije potreban nikakav oporavak, tako da se pacijenti mogu odmah vratiti svojim dnevnim aktivnostima. Nakon procedure već u prvim danima se vide rezultati, koža je hidrirana i podmlađena. Redovno primenjivanje mezoterapijskih koktelima dovodi do održavanja tonusa i svežine kože, odnosno usporavanja starenja kože. Mezoterapijski tretman može da se sprovodi tokom cele godine, samo se kokteli prilagođavaju godišnjem dobu.

Ko sprovodi mezoterapiju?
Kako ne bi došlo do neželjenih efekata, najvažnije je da mezoterapiju sprovode samo sertifikovani lekari, koji su stručni u toj i drugim oblastima estetske medicine. Zato je jako bitno da pametno birate osobu kojoj ćete poveriti svoje lice i da kada donesete odluku budete sigurni u stručnost odabranog lekara.

U ordinaciji dr Tijane Jovanović se sprovodi mezoterapija mezoterapijskim koktelima koji su optimalno izbalansirani i individualizovani za svakog pacijenta.  Ovakvim prstupom postiže se maksimalni efekat za biorevitalizaciju kože i uklanjanje bora. Kao sertifikovani doktor estetske medicine sa bogatim i dugogodišnjim iskustvom, doktorka Tijana Jovanović pruža svakom pacijentu najefikasniju negu.

Za Klub zdravih navika: Dr. Tijana Jovanović

Za više informacija i konsultacije kontaktirati: 063 836 74 17

1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *