Lipoliza je rešenje za otklanjanje masnih naslaga

Primećujete nagomilane masne naslage oko stomaka, kukova, bedara, kolena, ruku ili podbradka? Trenirate redovno, hranite se zdravo, a i dalje imate masne jastučiće kojih se ne možete nikako rešiti? Onda je lipoliza namenjena baš vama i pravi ste kandidat za nju.
Lipoliza je razgradnja masnih ćelija (adipocita) ubrizgavanjem aktivnih supstanci u potkožno masno tkivo. Na ovaj način se trajno smanjuje količina masnih ćelija na tretiranim regijama. Najčešće se primenjuje na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani butina i kolena, stomaku, bokovima, rukama i podbradku.

Lipoliza se izvodi ubacivanjem aktivnih supstanci, lipolitika, u potkožno masno tkivo. Dozu i vrstu lipolitika određuje lekar nakon pregleda i uzimanja detaljne anamneze. Postoje različiti lipolitici koji se koriste kao što je ekstrakt artičoke, kofein, L- karnitin fosfatidil holin ili dezoksiholat. Najviše se koristi fosfatidilholin i dezoksiholat. Fosfatidil holing (PPC) je jedan od najvažnijih fosfolipida  koji ulazi u sastav ćelijske membrane. Učestvuje u regulisanje ćelijskog metabolizma. Normalizuje metabolizam belančevina i masti, učestvuje i u obezbeđenju uslova za rad imunog sistema. Emulguje masti  i time olakšava njihovu apsorpciju i transport. Drugim rečima rečeno dolazi do pucanja membrane masne ćelije, mast se emulguje i transportuje do jetre gde se obrađuje i trajno izbacuje iz organizma.  Proces razlaganja masti i njenog prirodnog izbacivanja iz organizma traje 4-8 nedelja i tada su rezultati najuočljiviji.  Zbog ovog svog mehanizma ova metoda nema jo-jo efekat ukoliko se pridržavate zdravih navika, hranite se pravilno i redovno vežbate.

Lipolizu zbog svoje efikasnosti zovu je još i nehirurška liposukcija. Za razliku od koje kao minimalno invazivna metoda, bez uvođenja u opštu anesteziju, predstavlja bezbednu i skoro bezbolnu procedure. Tretman se izvodi korišćenjem ultra tankih iglica i traje oko 20-30 minuta. Nakon tretmana može se javiti crvenilo i otok tretirane regije kao i osetljivost na dodir. Kod određenih pacijenata može doći i do pojave modrica ili bolnih čvorića što je posledica upalnog procesa pri razgradnji masti. Sve tegobe su prolaznog karaktera.

Broj tretmana je individualan, kao i njihova dinamika jer svako od nas ima drugačije telo i problematiku. Najvažnije je da se sa svakim novim tretmanom uklanja određeni broj masnih ćelija i smanjuje obim regije tela. Ovom metodom možete da izgubite od 1 do 10 cm u obimu.

Lipoliza nije metoda izbora kod generalizovane gojaznosti ali može da bude pomoćna metoda kod pacijenata koji su odlučni da smršaju, pridržavaju se savetovane redukcije ishrane i plana vežbi. Na taj način se ubrzava sam proces mršavljenja, a smanjenjem količine masnih ćelija, kao i remodeliranjem vezivnog tkiva zateže se koža.

Lipoliza ne bi trebala da se sprovodi ukoliko ste trudni, ako dojite ili imate neku aktivnu malignu bolest. Ukoliko imate nagomilane masne naslage možete se javiti i zakazati besplatnu konsultaciju. Nakon pregleda, rešiću svaku vašu neoumicu, i predložiti način sprovođenja procedure na osnovu iskustva koje sam sticala dugi niz godina. Kod lipolize je potrebno malo vremena da se vide rezultati, ali kada se jednom vide, zadovoljstvo ne izostaje.

Za Klub zdravih navika: Dr. Tijana Jovanović

Pogledajte i ostale savete naših stručnjaka ovde.

Za više informacija i konsultacije kontaktirati: 063 836 74 17

lipoliza, klub zdravih navika, lipoliza klub zdravih navika, kzn, lipoliza kzn, zdrava lipoliza, strucni saveti, iceberg salat centar

4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *