Gubitak kilograma uz 10 saveta

Budući da smo u poslednje vreme dobili mnogo pitanja kako se rešiti suvišnih kilograma, kako početi sa zdravom ishranom, odlučili smo da sa vama podelimo 10 saveta koji će vam olakšati misiju i i pomoći da ostanete na pravom putu. Ukoliko se budete pridržavali ovih pravila doživećete gubitak kilograma i da se vratite u formu, a što je najvažnije konačno ćete se posvetiti sebi.

Postavite cijeve

Sagledajte svoj život i postavite sebi pitanje ”Šta želim da promenim?”, ”Šta je moj cilj?”, ”Zašto želim da smršati?”. Uzmite papir i olovku i zapišite odgovore. To će vam pomoći da ostanete motivisani.

Obratite pažnju na to šta jedete

Minimum 7 dana vodite dnevnik ishrane. Zapišite sve što pojedete kako biste dobili realnu i potpunu sliku o svojim navikama u ishrani. Za optimalan gubitak težine treba da jedete neprerađenu hranu u njenom prirodnom obliku. Takva ishrana podrazumeva unos biljnih vlakana prevashodno kroz povrće, potom proteina, masti i nerafinisanih ugljenih hidrata.

Uključite kardio vežbe

Kardio vežbe pomažu u sagorevanju kalorija. Važno je da napravite plan koliko ćete puta i koje tačno vežbe praktikovati u toku nedelje.

Primenite treninge snage

Istog trenutka kada prekinete kardio vežbe zaustavljate i proces sagorevanja masti, što nije slučaj i sa treninzima snage. Naime, studije su pokazale da dobro osmišljen program vežbi snage angažuje vaš metabolizam i 38 sati nakon treninga. Drugim rečima, još dugo nakon treninga snage vaš organizam sagorevaće kalorije.

Hidrirajte se!

VODA! VODA! VODA! Popijte najmanje 8 čaša vode dnevno.

Jedite hranu bogatu kalijumom

To je važno jer na taj način zadržavate vodu u mišićima. Banane, kokosovo mleko i avokado su odličan izbor.

Držite stres pod kontrolom

Naime, stres prouzrokuje fizičku napetost i utiče na sve sisteme u organizmu. Usporite i uživajte u malim stvarima u životu. Šetajte, dišite i družite se.

Napravite plans

Zapišite svoje planove kako biste ih vizualizirali i na taj način lakše pratili. Napišite šta ćete pojesti i koje ćete vežbe raditi 7 dana unapred kako biste ispunili svoje ciljeve.

Pratite svoj napredak

Koristite svoje fotografije pre i posle, a jednom nedeljno izmerite telesnu masu ili obim. Ne očajavajte ukoliko ne dostignete planirane rezultate u vremenskom okviru koji ste planirali, već budite uporni i težite da najpre unapredite zdravlje, čiji će rezultat biti gubitak kilograma.

Obavežite se sebi

Pogledajte se u ogledalo i recite sebi: ”Uspeću u ovome jer volim sebe i ovo radim za svoje dobro”! Čak i ako na momenat skrenete s puta, zapamtite da je svaki naredni obrok prilika da pojedete kvalitetan obrok, a svaki slobodan sat u toku dana prilika da odradite trening.

Mnoge druge korisne i stručne savete možete pronaći ovde.

gubitak kilograma, klub zdravih navika, gubitak kilograma, klub zdravih navika, kzn, gubitak kilograma kzn, izgubiti kilograme na 10 nacina, iceberg salat centar

7

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *