Celulit najuporniji neprijatelj

Da li postoji žena koja nije vodila dugotrajnu borbu sa upornim neprijateljom lepote? Celulit nije prisutan samo kod gojaznih osobe već ga imaju i sportiskinje, mršave devojke, manekenke, čak i bebe. Šta je potrebno uraditi i kojim tretmanima se podvrgnuti da bi ova borba bila uspešna?

Da bi dala odgovor na ovo pitanje prvo da vam malo kažem o našem velikom neprijatelju.

Celulit je deformitet izražen kod žena gde zbog nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože, vezivno tkivo slabi i stvaraju se deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru. Nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva.

Na proces nastajanja celulita utiče genetike koja nam određuje strukturu tkiva. Takođe hormoni imaju svoj veliki udeo. Estrogen, insulin, noradrenalin, prolaktin, tiroidni hormoni svojim delovanjem povećavaju masno tkivo, utiču na smanjuje produkcije kolagena samim tim menja se struktura tkiva i dolazi do poremećaja cirkulacije potkožnog tkiva. Pored ovih unutrašnjih faktora glavni krivci za njegov nastanak su nepravilna ishrana u kojoj se konzumira hrana puna aditiva i konzervanasa, pušenje, alkohol, stres i nedovoljna fizička aktivnost.

Najčešća mesta na kojima se celulit javlja su: butine, listovi, sedalni region, stomak, donji deo leđa, nadlaktice.

Pojava i razvoj celulita ima nekoliko faza:
– U prvoj fazi je neprimetan na prvi pogled i vidi se samo kada se prstima stegne koža, i to u obliku malih kvržica i udubljenja.
– U sledećoj fazi masne ćelije prave vidljiva ispupčenja primetna i bez stezanja kože, koja je već postala opuštenija.
– Sa daljim napredovanjem, koža je istanjenija, gubi elastičnost i potpuno poprima izgled „pomorandžine kore“. U potkožnom tkivu prisutno je više kvržica, koje mogu biti čak i bolne na dodir.

Kako dobiti bitku sa celulitom?
Eliminacija celulita podrazumeva trajne promene u načinu života. Potrebno je promeniti način ishrane, unošenje što više voća i povrća omogućava nam unošenje prirodnih vlakana koji utiču na bolje funkcionisanje digestivnog trakta i redovno pražnjenje creva. Uzimanje dovoljne količine tečnosti, kao što su negazirana voda ili nezaslađeni čajevi pospešuju eliminaciju toksičnih produkata iz organizma. Jedan od najvažnijih činioca je povećanje fizičke aktivnosti kojom smanjujemo masne naslage ali i poboljšavamo cirkulaciju.

Tretmani koji se koriste za eliminaciju celulita su:
– Mezoterapija
– Masaža
– Liposukcija
– Laserski tretmani
– Ultrazvučni tretmani
– Endermološki tretman (LPG)

Posebno bih izdvojila mezoterapiju kao veoma efikasan, bezbedan i komforan tretman.

Posle razgovora lekar će proceniti stadijum vašeg celulita i početi rešavati tri faktora koja su odgovorna za nastanak celulita, ubrizgavanjem mezoterapijskih koktela:
1. Koktel za razgradnju masti
2. Koktel za poboljšanje cirkulacije
3. Koktel za regeneraciju oštećenog vezivnog tkiva

Efekat će biti vidljiv već nakon dva-tri tretmana. Optimalan broj tretmana je uglavnom šest do deset, nakon kojih koža deluje čvršće, jedrije, a dolazi i do smanjenja regije u obimu.

Poželjno je postignuti efekat održavati jednom mezoterapijom mesečno narednih nekoliko meseci. Da bi se postigao brže efekat savetujem uz mezoterapiju i povremeno manuelne anticelulit masaže, odnosno limfnu drenažu koja dodatno omogućava izbacivanje štetnih i toksičnih materija.

Veoma je važno da iskusan lekar proceni opšte stanje organizma, zatim stanje kože, stepen razvoja celulita i preporučiti odgovarajuću terapiju.

Zakažite svoj termin još danas da zajedničkom borbom pobedimo ovog upornog neprijatelja!

Za Klub zdravih navika: Dr. Tijana Jovanović

Za više informacija i konsultacije kontaktirati: 063 836 74 17

Mnoge korisne savete možete sanznati od stručnjaka ovde.

celulit, klub zdravih navika, celulit klub zdravih navika, kzn, celulit kzn, neprijatelj celulit, neprijatelj lepote, zdravlje i celulit, pomoranzina kora, strucni saveti, preporuke, iceberg salat centar

3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *