Uslovi korišćenja

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014) privredno društvo Iceberg Salat Centar d.o.o  Beograd, svoje cenjene potrošače, koji robu kupuju putem internet sajta  www.klubzdravihnavika.com obaveštava:

 1. Da se prodaja robe putem internet sajta klubzdravihnavika.com obavlja u okviru delatnosti privrednog društva Iceberg Salat Centar d.o.o   Beograd-Surčin,Vinogradska 40, mat.br.20095245 PIB:104115474, Tel.: 011 226 05 01,  www.klubzdravihnavika.com
 2. Da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu klubzdravihnavika.com
 3. Da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice klubzdravihnavika.comsmatra prodajom na daljinu
 4. Da roba, koja se prodaje putem internet sajta klubzdravihnavika.com, poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u deklaraciji;
 5. Da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal jasno, bez prikrivenih troškova;
 6. Da je cena isporuke za svaki proizvod 240 rsd bruto i plaća je kupac;
 7. Da će kupljena roba biti isporučena u roku od 3, a najkasnije 6 dana od dana porudžbine, putem kurirske službe City Express, na način kako je to definisano

ROK ISPORUKE

Nakon potvrde, Vaša porudžbina ulazi u status obrade u kojoj se utvrđuje da li je traženi artikal dostupan. Nakon obrade porudžbine, na Vašu e-mail adresu stići će obaveštenje o statusu porudžbine. Period obrade porudžbine je najčešće 1-2 radnih dana. Za sve porudžbine kreirane petkom i vikendom, mejl potvrde  možete očekivati ponedeljkom a isporuku u roku od 3-6 dana. Ukoliko vaša porudžbina sadrži više od jednog artikla, može se desiti da vam celokupna porudžbina stigne u više pošiljki, sa par dana razmaka.

PREUZIMANJE POŠILJKE

Kuriri City Express-a (eksterna firma koja vrši dostavu robe za Klub zdravih navika), pošiljke donose na adresu za isporuku radnim danima u periodu od 8-17h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite, besplatnim pozivom broja 064/8412808. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.

CENA ISPORUKE

Cena isporuke robe iznosi 240 rsd bruto i plaća je kupac.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima isporuke.

 1. Da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji će biti objavljeni na internet sajtu klubzdravihnavika.com kada do akcijske prodaje dođe;
 2. Da će potrošač robu, koju kupuje putem internet sajta klubzdravihnavika.com, platiti pouzećem, gotovinski u trenutku isporuke.
 3. Da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
 4. Da će potrošač uz proizvod, preko kurirske službe, dobiti i račun za proizvod koji je poručio i kurirske usluge;
 5. Da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da veličina nije odgovarajuća, potrošač ima pravo da artikal odmah vrati kako bi bio zamenjen za drugu veličinu. Ako je potrošač primio artikal i tek nakon toga zaključio da je boja ili veličina pogrešna ima pravo da zameni proizvod u roku od 14 dana za drugu veličinu/boju, uz reklamacioni list, na način kako je to definisano ispod.

ZAMENA VELIČINE ARTIKLA

Ukoliko ste nakon prijema probali artikal i utvrdili da Vam veličina ne odgovara ili želite da zamenite artikal za drugi, molimo Vas da postupite po niže opisanoj proceduri.

PROCEDURA ZA ZAMENU VELIČINE ARTIKLA

Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

 • Broj Vašeg računa-otpremnice
 • Šifru artikla i veličinu koju želite da zamenite
 • Veličinu za koju želite da zamenite

Tražene podatke možete poslati na mail adresu reklamacije@klubzdravihnavika.com

ROK ZAMENE

Rok za zamenu veličine artikla je 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

TROŠKOVI ISPORUKE

Troškove zamene robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima zamene veličine artikla i zamene artikla za drugi.

 1. Da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način uz reklamacioni list, kako je to definisano

 ZAMENA ARTIKLA ZA DRUGI

Ukoliko ste nakon prijema probali artikal i utvrdili da želite da zamenite artikal za drugi, molimo Vas da postupite po niže opisanoj proceduri.

PROCEDURA ZA ZAMENU ARTIKLA ZA DRUGI

Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:

 • Broj Vašeg računa-otpremnice
 • Šifru artikla i veličinu koju želite da zamenite
 • Šifru artikla i veličinu za koju želite da zamenite

Tražene podatke možete poslati na mail adresu reklamacije@klubzdravihnavika.com

Nakon toga, vrši se provera dostupnosti željene veličine, odnosno željenog artikla nakon čega dobijate instrukcije na Vašu email adresu gde će Vam biti objašnjen čitav proces zamene veličine za odgovarajuću, odnosno zamena artikla za drugi.

Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen, odnosno prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju.

ROK ZAMENE

Rok za zamenu veličine artikla ili zamene za drugi je 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

TROŠKOVI ISPORUKE

Troškove zamene robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, saglasni ste sa uslovima zamene veličine artikla i zamene artikla za drugi.

 1. Da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal nije u ispravnom stanju , neophodno je da nas u roku od 12 sati od prijema pošiljke kontaktira putem e-mail adrese reklamacije@klubzdravihnavika.com ili putem telefona 064/8412808;
 2. Da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije:

PRAVO NA ODUSTAJANJE

Poštovani kupci,

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice   www.klubzdravihnavika.com   smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

U slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod ukoliko je reklamacija osnovana. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan i da nije ispunio očekivanja koja su predstavljena u opisu proizvoda.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i otpremnica/račun koji je kupac dobio uz proizvod.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Ako se utvrdi da proizvod nije adekvatan, trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda. Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Ukoliko se radi o proizvodu čija cena zavisi od promena na finansijskom tržištu na koje trgovac ne može da utiče i koje mogu nastati u toku roka za odustanak, proizvodu proizvedenom prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovanom, proizvodu koji je podložan pogoršanju kvaliteta ili ima kratak rok trajanja, zapečaćenoj robi koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke, proizvodu koji se, nakon isporuke, zbog svoje prirode neodvojivo meša sa drugom robom, obaveštavamo Vas da prema članu 37. Zakona o zaštiti potrošača potrošač nema pravo da odustane od ugovora.

– reklamacioni list možete preuzeti ovde.

Za sva Vaša pitanja, primedbe i sugestije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@klubzdravihnavika.com  ili putem telefona 060/8412877.

Vaš Klub zdravih navika