Trening – Septembar

Stigao je septembar, mesec koji obeležava prelaz između leta i jeseni. Iako relativno kratak, ovaj period za mnoge predstavlja najlepši deo godine, kada nema žege niti hladnoće, s obzirom da se temperature kreću oko 25 stepeni. Septembar je idealan je za boravak napolju, u prirodi sa najmlađima, u šetnji sa prijateljima ili u bašti omiljenog kafića ili restorana.

Pored druženja, ove prijatne septembarske dane bi trebalo iskoristiti i za trening, bilo aerobni ili anaerobni. Povoljni vremenski uslovi učiniće da vam svaka fizička aktivnost prija, te da je sa lakoćom praktikujete. Brzi hod, džoging, trčanje, aerobik, joga ili pilates na travi – izbor je na vama! U to ime, naša fitness instruktorka, Janka Budimir, odlučila je da vam dodatno pomogne i pokaže vežbe koje možete da radite na otvorenom. Njen predlog outdoor treninga možete da pogledate na sledećem linku.

A za sve one koji nisu spremni da izađu napolje da treniraju, pripremili smo još jedan mesec vežbi za vas! Gde god da se nalazite (pa i napolju), možete pratiti vežbe sa Kluba Zdravih Navika! Kao i prošlog meseca, predstavljamo vam tri video treninga koje je poželjno da praktikujete tri puta nedeljno (na primer: ponedeljak, sreda i petak), svake nedelje u septembru (idealno prvi trening svakog ponedeljka, drugi svake srede i treći svakog petka).

1. Side plank – 3 serije po 15 ponavljanja
2. Pulse čučanj – 3 serije po 15 ponavljanja
3. Pulse iskorak – 3 serije po 15 ponavljanja
4. Pulse bugarski čučanj – 3 serije po 15 ponavljanja
5. Plyo čučanj – 3 serije po 15 ponavljanja
1. Jumping jacks – 100 ponavljanja
2. Veslanje – 20 ponavljanja
3. Čučanj sa podizanjem noge – 20 ponavljanja
4. Plank – 20 ponavljanja
5. Gornji stomak – 20 ponavljanja
Vežbe se rade u setu, odmah jedna iza druge. Potrebno je da uradite set od 5 vežbi i to ponoviti 5 puta.
1. Čučanj sa trakom- 4 serije po 15 ponavljanja
2. Donkey kicks – 4 serije po 20 ponavljanja
3. Pulse side walks – 4 serije po 16 ponavljanja
4. Abdukcija sa trakom – 4 serije po 20 ponavljanja
5. Most sa trakom – 4 serije po 20 ponavljanja
3

6 komentara

 1. Draga Janka,

  Pre svega želim da pohvalim tvoj celokupan rad, pozitivnu energiju, savete, posvećenost, disciplinu i dobru volju.
  Pretpostavljam da je većina ljudi koji te prate tzv. “gen pop”, možda početnici u ovom vidu treninga i ishrane, i da su oni zbog toga i tvoja ciljna grupa. Zbog toga je ono što mi nedostaje na Klubu zdravih navika nešto napredniji pristup treningu (ishrana je prilično jednostavna za svakoga), npr. saveti za kreiranje sopstvenog plana treninga za naprednije vežbače, različite tehnike (drop set, rest pause, pre exhaust itd.) i kako i kada ih upotrebljavati i slično. Takođe mi fali sadržaj za one koji žele da dobiju na mišićnoj masi, a ne da smršaju (npr. nešto o “obrnutoj dijeti”, metaboličkoj adaptaciji i sl.). Na instagramu ima mnogo izvora informacija, od kojih nisu svi pouzdani, a ti si do sada svojom disciplinom pokazala da u sve što radiš ulažeš 100% i tačno znaš čemu koji korak služi, zbog čega sam sigurna da ćeš nam preneti tačne informacije.
  Hvala unapred i tebi i Milici na budućim klipovima i tekstovima, sjajne ste.

  Lep pozdrav,
  Danijela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *